هل نوبات الهلع تسبب سكتة قلبية

رقم الاستشارة الطبية: 17183
تاريخ الاستشارة: 10 ديسمبر 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 378
زائر
انا مريت بأزمات نفسيه كتيره جداً لكني قاومت لغايه ما عديت الفتره ورجعا لطبيعتي
لكن انا دلوقتي تعبت ومش عارفه اعمل ابه
انا عندي لخبطه في الفده الدرقيه بس حالياً التحاليل مفيهاش حاجه ومضبوطه
وباخد دوا بيتاكور ٤٠ ملجم يوم ااه ويوم لا بقالي حوالي ٣ شهور باخده
عملت تخطيط قلب وعملت ايكوو وكان مفيش اي حاجه وكلوو طبيعي
دلوقتي انا كل شويه بتجيلي حاله قلبي بيدق بسرعه جداً وافضل اهدأ نفسي وبعدين يهدا
لدرجه اني ممكن اكون نايمه واصحى بسبب دقات القلبه السريعه
رحت دكتور قلب فحصني سريرياً وقالي مفيش حاجه

بس انا بقالي شهرين كل مايشغل تفكيري اني حموت في اي لحظه حيدق قلبي فيها لاني تعبت من كتر مابيدق
ارجوكم تساعدوني وتقولولي هل نوبات الهلع ممكن تعمل سكته قلبيه
وهل الادرينالين الزباده في الجسم ممكن يعمل سكته قلبيه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
يفضل عمل فحص رسم قلب هولتر ودراسة فيسيولوجيه كهربيه للقلب لتحديد هل النبضات بسبب القلق والهلع ام بسبب اضطراب كهربي بالقلب ولو هذا الفحص سليم معناه بالتأكيد لا يوجد سبب عضوي وان المشكله فقط نفسيه
وفعلا نوبات الهلع تسبب ارتفاع الادرينالين وتسبب هذا الشعور و تحتاجين للعلاج فقط ممارسة رياضه يوميه وممارسة تمارين التنفس العميق و تناول بعض العلاجات البسيطة المهدئة مثل اندرال او سيروكسات لكن بعد استشارة طبيب نفسي
وهذه النوبات لا تنتهي الى وجود ازمه قلبيه ولكنها قد تسبب بالحالات الشديدة للغايه زيادة بقلوبه الدم وحدوث دوخه واغماء خفيف للحظات