كان عندي التهاب ف التامور و باخد كولشسين مستمرة عليه و...

رقم الاستشارة الطبية: 100015
تاريخ الاستشارة: 16 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 56
زائر
كان عندي التهاب ف التامور و باخد كولشسين مستمرة عليه و الالتهاب خف و باخده كوقاية لكن عندي وجع ف ضهري و صدري خصوصاً ناحية المنتصف و الشمال الوجع عامل زى شد عضلي جامد يزيد عند المشي و المجهود و نفس الوجع في اعلى البطن لحد تحت من ناحية الشمال و وجع الضهر بيخف أحياناً مع الراحة، و فيه نبضات قلب سريعة بتيجي مع نوبات هلع و انا مريضة بالوساوس لكن الأعراض موجودة فيه نبض كبير جداً ف البطن سواء واقفة او جالسة خايفة من موضوع تمدد الشريان البطني لان قريت ان اعراضه كدة عملت سونار للبطن مكتوب ان البنكرياس و الاورطي مخفيين بغازات القولون ،
التهاب التامور بقاله ٦ شهور ،لكن اعراض نبض البطن دي زادت من نص شهر
اشعة الايكو سليمة عملتها من شهر و رسم القلب كذلك من شهر ،كولسيترول ١٩٧ دهون ثلاثيه مفيش، غده درقية سليمة مخزون حديد ١٧،سكر تراكمي ٥.٦ مفيش سكري ضغطي مظبوط
الايكو و رسم القلب عملتهم قبل الوجع ده بشهر هل لازم اعملهم تاني و كدة الشريان البطني فيه حاجة؟ لانه مخفي بالغازات رغم صيامي ٨ ساعات قبل السونار؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
سيئة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
كولشسين ،بخاخ سيريتايد
تشخيص الطبيب
التهاب التامور ،قولون عصبي،التهاب معدة

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
يجب استبعاد استمراريه التهاب غشاء التامور والذي من اعراضه الم الصدر والكتف والظهر والذي يزيد عند الاستلقاء
اما تمدد الشريان الاورطي فلو موجود كان سيظهر بالاشعه التلفزيونيه علي البطن
وممكن ما تشعرين به من نبض في البطن يكون لانك نحيفه الي حد ما فيظهر النبض عندما تنامين علي ظهرك
ولتشخيص استمرار التهاب التامور من عدمه ارجو اجراء رسم قلب واشعه رنين علي القلب