السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا ابني يعاني من صغر...

رقم الاستشارة الطبية: 62803
تاريخ الاستشارة: 28 أغسطس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 130
زائر
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا ابني يعاني من صغر العضو الذكري مما لا يتناسب مع سنه فهل من فحوصات ممكن نعملها لمعرفة مستوى هرمون التيستسترون أو هرمونات أخرى

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طفل
الحالة النفسية
مستقرة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن يكون الولد لسه مدخلش مرحله البلوغ ويكون في تأخر عادي constitutional delay ويكون الطفل حيصل البلوغ بشكل طبيعي
لان في اطفال بتتأخر في النمو والبلوغ عن أقرانهم لكن بعد كده بيحصلوهم بشكل سريع ومفاجيء
ومرحله البلوغ دي بتبدأ من سن يتراوح بين ١١ سنه و ١٤ سنه في الذكور لان البشر ليسو سواء
وعندما يبلغ الولد سيبدأ حجم الخصيتين والعضو يكبر ويظهر بعد كده شعر العانه ثم خشونه الصوت
لكن يمكنك استشارة طبيب غدد اطفال ليفحص الطفل ويطلب تحليلfsh lh
testosterone estradiol