صداع وتنميل نتيجة مشاكل بالفقرات والرقبة

رقم الاستشارة الطبية: 26266
تاريخ الاستشارة: 29 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 2360
زائر
اختي تشتكي من مشاكل بالفقرات و الرقبة و ده عاملها صداع و تنميل في نصف جنبها الشمال و راحت لدكتور مخ و اعصاب وفقرات و اعطاها ادوية شديدة جدا على جسمها سببتلها ارق و هلوسة و اجهاد و بقت تاخد مسكنات زي كيتولاك حتى دي مش بتجيب نتيحة معاها..

هي دلوقتي وقفت الادوية دي عشان اعراضها متعبة بالنسبالها جدا

و حاليا بتعاني من قلة النوم تماما و هلوسة وهي صاحية و صداع شديد جدا مش محتمل و لسة طبعا التنميل و الم الفقرات و الاعصاب تاعبها بجانب الموضوع ده،كدة ممكن تتصرف ازاي؟ و دي الروشتات بتاعة الدكتو

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
القولون ، مشاكل بالفقرات و الاعصاب
أدوية مستخدمة
كيتولاك/ كونترلوك

المرفقات

  • IMG-20210626-WA0017.jpg
    IMG-20210626-WA0017.jpg
    40.7 KB · المشاهدات: 533
  • IMG-20210626-WA0016.jpg
    IMG-20210626-WA0016.jpg
    65.1 KB · المشاهدات: 1,339
  • IMG-20210626-WA0015.jpg
    IMG-20210626-WA0015.jpg
    56.2 KB · المشاهدات: 637

Dr. Heba William

أخصائي باطنة عامة وكلى
برجاء أخذ الحذر اذا وجد ارتفاع بدرجة حرارة الجسم في هذه الحالة يجب استبعاد وجود التهاب بالاغشية السحائية المغطية للمخ لذلك أنصح بقياس درجة حرارة الجسم باستخدام الترمومتر لأن العلاج مختلف تماما في هذه الحالة و يعتمد بشكل أساسي علي المضادات الحيوية و تحتاج أن تكون تحت الملاحظة الطبية
في حالة أن الحرارة طبيعية أنصح باستخدام تقويم الرقبة neck colar
و تناول قرص مرتين يوميا من Deluxtine 30 mg tablet و أيضا حقنة عضل مرة اسبوعيا من Neurobion ampoule
و أنصح أيضا بمناقشة الحلول الجراحية الممكنة مع طبيب جراحة المخ و الاعصاب في حالة عدم الاستجابة للعلاج

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
مرحباً...

إذا كانت المريضه تعاني من تنميل وضعف في الحركه بالجهه اليسري من الجسم كما ذكرتي حضرتك فقد يكون هناك انزلاق غضروفي بفقرات الرقبه.يسبب ضغط علي جذور الأعصاب الخارجه من الحبل الشوكي. من الأفضل عمل أشعه رنين مغناطيسي علي فقرات الرقبه والعنق.. اما بالنسبه لموضوع الأرق الشديد وقله النوم والهلوسه فهي تحتاج متابعه مع طبيب أمراض نفسيه وعصبيه..