ابني اخد اوجمنتين عمره ١١ شهر وظهر طفح جلدي

رقم الاستشارة الطبية: 45640
تاريخ الاستشارة: 24 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 404
زائر
ابني اخد اوجمنتين عمره ١١ شهر وظهر طفح جلدي

المرفقات

  • 495B6654-E489-4B62-B772-D4888AEFFFDF.jpg
    495B6654-E489-4B62-B772-D4888AEFFFDF.jpg
    144.3 KB · المشاهدات: 202

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، من الصورة المرفقة اتضح وجود حساسية جلدية ، قد تكون رد فعل تحسسي نتيجة استعمال العلاج
يجب التوقف عن تناول اوجمنتين
مع استبدال المضاد الحيوي بشراب zithrocin 200mg ٥سم قبل الافطار بساعة مع مراقبة حدوث حساسية من عدمه
العلاج
Levohistam ٢,٥سم مرتين يوميا
Apidone ١سم كل ٨ ساعات
Calamyl d lotion وضع للجلد بعد الرج ثلاث مرات علي اماكن الحساسية

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
دي حاله بتحصل عند بعض الناس عندما ياخذون مشتقات الاموكسلين ويصادف أن يكون عندهم عدوي بفيرس اسمه ابشتين بار
الحاله اسمها infectious mononucleosis يعني الطفل لتشخيص خطأ انه عنده التهاب بكتيري وهو في الأصل فيرس ومكانش محتاج اكتر من خافض حرارة
متقلقيش
الحاله حتروح لوحدها
اوقفي المضاد الحيوي
اديله بارامول
و ليفوهستام
وprimo لوسيون ساساه ٣ مرات ع الجلد تهديه