اصبت بكورونا في شهر نوفمبر بدون اعراض تنفسية والاعراض كانت الم شديد بالجسم مع ارتفاع الضغط مرات وتكررت الاعراض على فترات لمدة شهر واصبت بعدها...

رقم الاستشارة الطبية: 44303
تاريخ الاستشارة: 2 يونيو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 289
زائر
اصبت بكورونا في شهر نوفمبر بدون اعراض تنفسية والاعراض كانت الم شديد بالجسم مع ارتفاع الضغط مرات وتكررت الاعراض على فترات لمدة شهر واصبت بعدها باسبوعين باوميكرون ومثبت بمسحة وعديت اولادي وتكرر الالم الشديد بالجسم بحدة اكبر ولكن الاختلاف انه تكرر يوميا تقريبا ومعاه ارتباك معوي واسهال وفضلت كده شهر ولفيت على دكاترة للاسف افوق ساعات واشعر بتحسن واني كويسة وبعدها اكون طريحة الفراش من الم وبرودة في دراعي ورجلي وبدات تبقى ارتباك معوى والم شديد في فم المعدة وترجيع وعدم تحكم بول وبراز وقت الازمة قيل لي عصب حائر واخدت سبرام بلا جدوى وبعدها عملت تحاليل غدة وكشفت غدة الدكتور قالي كل ده من الغدة والكورونا عملت مشكلة مناعية اثرت على الغدة واخدت اندرال وسيمباتكس واتحسنت كتير الحمد لله بقالي شهر ونص بدون ازمة مع العلاج ولكن فجأة ردت كل الاعراض والأزمة تاني بالامس الضغط عالي ١٦٠/١٠٠ وضربات القلب ١٠٠ وترجيع مع عدم تحكم في البراز ورعشةةونشران وبرودة في الداع والقدم والم شديد في المعدة انتهى بترجيع مع عدم تحكم براز ..انا كده في الازمة من الاصابة التانية بكورونا منذ شهر يناير ومش عارفة اكشف تخصص ايه دي مشكلة مناعة ولا غدة بس واعمل ايه ولحد امتى اكون طبيعية . حاليا باخد نبلت بلس ٢٥ للضغط وسيمباتكس فقط والمفروض يقف كمان يومين ومش عارفة اعمل ايه ولا اكشف تخصص ايه انا بتابع علاج الغدة من شهرين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
سعيدة ما دمت قادرة اقف واعمل بدون الم
أمراض مزمنة
ضغط الدم
أدوية مستخدمة
نبلت بلس ٢٥ صباحا وسيمباتكس ٢٠ قبل النوم
تشخيص الطبيب
ازمة مناعية مؤقتة من كورونا أدت لالتهاب الغدة وخلصت العلاج خلال شهرين وهنعيد تحاليل الغدة

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
اعتقد أنها. حاله thyrotoxicosis
يعني تسمم غده أو ارتفاع هرمون الغده الدرقيه
اعملي تحليل tsh و tpo و t3 و t4 و radioactive iodine uptake
وana و crp و esr و cbc
اعملي اشعه رنين علي المخ لاستبعاد التصلب المتعدد multiple sclerosis
واكشفي غدد صماء

التعديل الأخير:

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض قد تكون نتيجة لحدوث نوبة من ارتفاع هرمونات الغدة الدرقية تسمي thyrotoxic crisis ويحدث خلالها اعراض عديدة كخفقان القلب والرعشة وعدم التحكم بالتبرز أو حدوث اسهال ، ارتفاع بضغط الدم
يجب عمل تحليل antithyroglobulin Ab
Anti TPO ab
Tsh , free t3 ,t4
مع عمل تحليل radioactive iodine uptake
لتأكيد التشخيص وينبغي أيضا متابعة ضغط الدم وعمل تخطيط للقلب لاستبعاد حدوث خلل لعضلة القلب

Dr Eslam Mohamed

طبيب ممارس عام
ارتفاع انزيمات الغدة قد تسبب كل هذه الأعراض ، ارتفاع الغدة له أسباب متعددة ، حضرتك محتاجه تقييم جيد لوظائف الغده الدرقيه tsh , t3 ,t4 free
Antibodies
بالاضافه الى تحليل نسبه الكورتيزون فى الدم
S.cortisol
يجب تجنب الأملاح فى الاكل بقدر الامكان ، النوم المنتظم ، تجنب الدهون