نسبه هرمون الحمل ضعيفه مع كيس مائي على المبيض

رقم الاستشارة الطبية: 30487
تاريخ الاستشارة: 21 سبتمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1382
زائر
اخر دورة عندى 25/8 وعملت تحليل هرمون يوم 20/9 طلع 106 بعد تأخر الدورة بيوم وفي نفس اليوم عملت سونار مش ظاهر اي كيس حمل والدكتور قالى فيه كيس ماء على المبيض وشاكك أنه حمل خارج الرحم وبيقولى نسبه التحليل ضعيفه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لايوجد
الحالة النفسية
الحمدلله
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد
تشخيص الطبيب
اعيد التحليل

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
عندك اولاد وعددهم كام
هل حصلك حمل خارج الرحم من قبل انتي او اي حد من أقاربك
هل تستعملي وسيلة منع الحمل او استعملتيها من قبل ولمدة كام ونوعها ايه
استني لما تكملي ٣٢ يوم من موعد اخر دوره
واعملي اختبار حمل في الدم لو فيه حمل هيظهر
واعملي سونار عند دكتور تاني علشان يؤكد على موضوع كيس المبيض.
وغالبا مش هيكون حمل ولا خارج ولا داخل الرحم

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، يمكنك اعادة التحليل مرة اخري بعد مضي ثلاثة ايام للتاكد ان هرمون الحمل يزداد نسبته في الدم ، ولكن كيس الحمل سيكون اوضح في السونار بعد مضي 5اسابيع من موعد الدورة ، ويمكن ان يظهر نبض الجنين عند 7اسابيع ، نسبة هرمون الحمل تزداد بطريقة مضاعفة وبسرعة في الحمل خارج الرحم ومع استمرار انقطاع الدورة وزيادة هرمون الحمل وعدم وجود كيس بالرحم حتي 5اسابيع يمكن تشخيص انه خارج الرحم اما الان فصعب تشخيصه بالسونار فقط