لخبطة في مواعيد النوم

رقم الاستشارة الطبية: 24595
تاريخ الاستشارة: 4 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 536
زائر
مش بعرف انام طول الليل ومواعيد نومي متلخبطه وبعاني علشان انضمها ومش بتنتظم خالص..حتي لما بصحي بدري مممكن اقعد فتره طويله علي مااانام رغم اني ببقي حاسه اني عايزه انام بس بنام بصعوبه ومش عارفه ايه الحل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
أولا هل تعانين من اي أمراض نفسية أو التوتر النفسي أو الاكتئاب النفسي.
ثانيا حاولي أن تريحي نفسك وعقلك من التفكير في أي شيء قبل النوم.
ممكن ممارسة الرياضة الصحية واليوجا والتمارين التي تريح النفس والعقل وبالتالي كامل العقل ارتاح والجسم تعب من المجهود فإن النوم يأتي بسهولة ومع التكرار والتعود علي جعل النهار العيشه والعمل وجعل الليل للنوم والثبات تتحسن الحالة الصحية ويتظبك يومك.

زائر
لا مش بعاني من اي امراض نفسيه.. ومش بتوتر غير لما يكون بس عندي فتره امتحانات بس الفكره كلها ان حتي وانا مش فتره امتحانات ساعة البيلوچيه مش متظبطه خالص.. جربت اخد ڤيتامين د لفتره اتحسنت شويه عليه بس بعدها رجعت تاني..
وبصراحه مش بعرف ابطل تفكير حتي لو مش شاغله نفسي بحاجه معينه ببقي نايمه ومخي مستقيظ تماما لدرجة حتي لما بنام وبقوم من النوم بقوم بسببه ومش بعرف انام تاني وببقي حاسه اني كنت نايمه صاحيه ومش عارفه هل ده ارق ولا ايه.. مفيش اي حل تاني غير اليوجا...؟ بجد نفسي ميعاد نومي يتظبط ويفضل مستمر علي انضباطه وما يخربش بسرعه.. مع العلم ان انا مبطله كل المشروبات اللي بتحتوي علي كافيين بقالي حوالي 4 او 5 سنين لان الموضوع عندي صعب لدرجة توصل ان لو شربت من بوق واحد او اقل كمان مااعرفش انام طول الليل ده غير ان بعد معاناه من تظبيط نومي لما بصحي بدري وببقي عايزه مثلا انام ساعه ف نص اليوم ساعه واحده كده راحه الساعه دي كفيله انها تخليني ماعرفش انام طول الليل وتبوظلي ميعاد نومي..