بداية اكتئاب

رقم الاستشارة الطبية: 15659
تاريخ الاستشارة: 12 نوفمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 448
زائر
بقيت بدخل في حاجات كتير وبسيبها مش بكمل زي كورسات دورات تدريبية مذاكرة حتى الصلاة مبقيتش بنتظم فيها زي الاول فكرت اني ادفع المصاريف كلها علشان اربط نفسي بالحاجة اكتر بس برضه سيبتها والنوم ابتديت ارجع احلم بكوابيس تاني فالنوم بايظ وطول الوقت حاسة اني عصبية بحاول اهدي نفسي بس مش دايما بينفع وابتديت اقصر ف شغلي حاسة اني ابتديت افقد السيطرة ع كل حاجة فيا وف حياتي فمش عارفة اتصرف ازاي او اتعامل ازاي الفترة دي

احيانا بلاقي نفسي عايزة اتكلم وبس مع ان اصلا لو ف حد مش هتكلم
بحس اني محتاجة حد جمبي دلوقتي مش عايزة ابقى لوحدي وفكرة اني مش بلاقي وفعلا ببقى لوحدي وملهاش حل بتخنق اكتر وبتضايق

بقالي فترة بروح لدكاترة لتعب جسدي بس محدش بيوصل لحاجة وتحاليلي كويسة بس مازال التعب الجسدي موجود
بقالي كام يوم بعاني من احتقان وبرد ورفضت ان اخد العلاج بحجة ان العلاج بيتعب بس الحقيقة اني كنت مبسوطة بالتعب اني حاسة باحساس جديد غير الوجع ال ملازمني ومش عارفة السبب
ده ليه علاقة بالموضوع اني ممكن ف بداية اكتئاب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
الاعراض لديك هي اعراض بداية اكتئاب من العزله وتفضيل البقاء وحيدة و اضطرابات النوم وفقدان الشغف لاي شيء
لكن احساسك بانك في مشكله تعتبر نقطة ايجابيه و تشير الى انك في مرخلة بسبطة ومبكرة و يسهل كثيرا تخلصك من هدا الاكتتاب
عليك اولا بنجنب مسيبات القلق و الشخاص او الاشياء التي تعطيك طاقه سلبيه
ثم عليك باختيار اكثر شيء لك شغف تجاهه وتبدئين بالتركيز عليه حتى ولو تدريجيا
ثم حاولي الانضمام الى اشخاص تتوقعين منهم ان يدفعوك للامام ويعطونك طاقة ايجابيه
ولا تتركين نفسك للجلوس وحيدة ابدا حاولي ان تشغلي وقت فراغك
للاطمئنان فقط يمكنك عمل تحليل غدة درقيه وفيتامين د لان نقصهما بزيد من اعراض الاكتتاب بل وحيانا يكون السبب الرئيسي

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
هذه الأعراض تدل على وجود اكتئاب حتى الأعراض العضوية ماهي إلى انعكاس للحالة النفسية، عليكي مراجعة أخصائي نفسية وعصبية ليساعدك لتخطي هذه الأعراض وحتى لا تحدث مضاعفات. شفاكي الله وعفاكي.