ألم مفاجئ وشديد جداً في الظهر

رقم الاستشارة الطبية: 35365
تاريخ الاستشارة: 7 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 232
زائر
كنت بتحرك عادي جداً في البيت وفجأه حسيت بألم مفاجئ وشديد جداً في الظهر لدرجة اني مقدرتش اتحرك او اوطي او اقعد او اقوم او حتي انام علي جنبي اليمين او الشمال خالص وفجاه لقيت العضل ورم وفيه بروده والم جامد..ومش عارفه ايه السبب ..؟ (مع العلم انا اعاني من القولون العصبي واضرابات ف المعده فا مش باخد اي دوا غير الادويه الخفيفه فقط علي المعده) ما الحل..؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك
من الأفضل لك عمل أشعة مقطعيه على فقرات الظهر لمعرفة اذا كان هنالك اية مشاكل في الفقرات اوالعضلات تسبب هذه الالم او كان هنالك التهابات في الأعصاب تسبب هذه الألم..

ومن ثم عرضها علي طبيب جراحة المخ و الأعصاب لمعرفة سبب الألم وكتابة العلاج اللازم..

ويفضل تناول أقراص فيتامين B12 قرص واحد يوميا بعد الأكل..

مع تمنياتي لكم بالصحه والعافيه

Dr. Samia Sanad

استشاري أمراض النساء والتوليد
السلام عليكم
قد يكون الالم المفاجئ نتيجة حركة مفاجئة خاطئة لكى نجم عنه انقباض شديد بالعضلات
ننصح باستخدام فولتارين جل على مكان الألم مع اخذ ديميرا مرتين يوميا مع الفانتيرن حبوب ثلاث مرات
واذا استمر الالم نقوم بعمل أشعة مقطعية والعرض ع الطبيب المختص