وجع دائم في قلبي واحيانا احتاج لوضعيه معينه في النوم

رقم الاستشارة الطبية: 38655
تاريخ الاستشارة: 14 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 252
زائر
انا قلبي بيوجعني من وانا في اولى اعدادي تقريبا نهايتها كشفت وقالي مفيش حاجه واعطاني دوا للمعده وغيره بس الوجع مازال مستمر احيانا كنت بفكر اني هموت وكد حاليا نا ف تالته ثانوي الوجع بيزداد سوءا مبقيتش بعرف انام وجع دايما في قلبي واحيانا بحتاج لوضعيه معينه في النوم وهي اني انام علي قلببي بس احط ايدي عليه ي اما مش بنام وبهبط علطول واحيانا نغزات واحيانا بتحصلي رعشه مع دوخه مع الوجع ومش بقدر ااخد نفسي اتمني خل سريع وهل د ممكن يكون حاجه ف القلب والي حد ما هيكون التشخيص اي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
كنت بزعل كتير لوقتي لاء بحاول اخلي نفسي فرحانه دايما
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
قالي ف المره اعملي تحليل cbc وروماتيزم وبعدين قالي مفيش حاجه

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم نا قلبي بيوجعني من ونا ف اولي اعدادي تقريبا نهايتها كشفت وقالي مفيش حاجه واعطاني دوا للمعده وغيره بس الوجع مازال مستمر احيانا كنت بفكر اني هموت وكد حاليا نا ف تالته ثانوي الوجع بيزداد سوءا مبقيتش بعرف انام وجع دايما ف قلبي واحيانا بحتاج لوضعيه معينه ف النوم وهي اني انام علي قلببي بس احط ايدي عليه ي اما مش بنام وبهبط علطول واحيانا نغزات واحيانا بتحصلي رعشه مع دوخه مع الوجع ومش بقدر ااخد نفسي اتمني خل سريع وهل د ممكن يكون حاجه ف القلب والي حد ما هيكون التشخيص اي
أهلاً ايلين بالنسبة لألم القلب اللي حضرتك بتعاني منه .. فقد يكون ألم في العضلة نفسها اللي في مكان القلب و التهاب عضلات الصدر لا يحتاج الا للتدفئة ووضع كريم يخفف من التهاب العضلات و مسكن مثلا تقدري تستخدمي
R. Feldene tab
قرص عند اللزوم
R.Extruma gel
مرتين يوميا
يرجى عمل رسم قلب للاطمئنان فقط.. نتمنى لك السلامة والعافية

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، الأعراض تشير الي إصابة عضلة القلب أو الصمامات أو وجود التهاب بعضلات القفص الصدري أو الغشاء البلوري المحيط بالرئتين
يجب أولا استبعاد وجود مشكلة بالقلب وذلك بعمل الفحوصات الآتية
Complete blood picture
Ecg , echocardiogram
إذا تبين سلامة الفحوصات فيمكن أن تكون الاعراض نتيجة لضغوط نفسية وتعرض للتوتر
يمكنك تناول العلاج التالي
Alphintern قرص ثلاث مرات قبل الاكل بساعة
Declophen gel دهان مرتين يوميا بمنطقة الالم
Panadol قرص مرتين يوميا بعد الاكل