حامل فى للشهر السادس وباخد اوميجا3 و formamy و elevit...

رقم الاستشارة الطبية: 99993
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 37
زائر
حامل فى للشهر السادس وباخد اوميجا3 و formamy و elevit باخد الاوميجا مع الفور مامى مع بعض بعد الغدا وباخد ال elevit بعد العشا هل كده فيه مشاكل فى طريقه اخذ الادويه دى وهل ممكن يتعارض الاوميجا3 مع فورمامي علشان باخدهم مع بعض ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
formamy اقراص تحتوي فيتامينات متعدده من ضمنها فيتامين أ
والحقيقه فيتامين أ ممنوع اثناء الحمل لانه بيؤثر علي عيون الجنين
وبالنسبه ل elevit فانا لا اري داعي لكل هذا الكم من العناصر
ويكفي انك تاكلي فاكهه وخضروات ومكسرات وبروتين ومنتجات البان واشربي ماء وعصاير فرش وده كافي لكي وللجنين ليمدك بكل هذه العناصر
وبالنسبه لاوميجا 3 انا لا اري داعي لاخذه ويكفي تاخدي احتياجاتك من اوميجا3 من اكل اسماك طازجه مرتين او 3 اسبوعيا لتجنب اضرار الزئبق الذي ممكن يكون موجود بكبسولات اوميجا 3 او بالاسماك