تكيسات دموية على المبايض

رقم الاستشارة الطبية: 35970
تاريخ الاستشارة: 21 ديسمبر 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 752
زائر
انا كان عندي كيس دموي 4*4وخدت مضاد حيوي والكيس نزل بعدها مع البريود بس رحت اكشف عند دكتور تاني عملي سونار وقال ان عندي مرض تكيسات ع المبايض وان دا اللي بيأخر البريود لان بتيجي عندي كل 50يوم ومش بتقعد كتير بتكون خفيفة وايام قليلة اوي ممكن يومين او تلاتة اقصاها وقالي ان الاعراض اللي بتظهرلي وحب الشباب اللي ظهر تاني مؤخرا وشعر الدقن دا بسبب التكيسات وانها هتأخر الحمل وانا هتجوز خلال سنة فقالي انسب حل اننا نخس ووزننا يبقي تحت ال 50ك عشان اعراضها متبانش علينا وانااصلا 56ك ومدانيش علاج قالي عاوزة امورك تتظبط نخس شوية والاعراض هتروح وبس
وانا اصلا بعمل جلسات ليزر ازالة شعر بكيني وكان سبب اني اروح اكشف نسا شكوي لدكتورة ان مش عارفة معدل تأثير الليزر بطئ معايا طبيعي ولا لا فقالتلي اكشف عشان لو فيه تكيسات نعالجها وحاليا قالتلي عالجيها اول بقرص علاج عشان نكمل جلسات وتشوفي نتيجة كويسة وانا دكتوري مكتبليش علاج وشايفة ان اخر سيشن عملتها فرقت معايا عادي ف هل اكمل ليزر فعلا ولااعمل اي وهل فعلا الحل الوحيد ان اخس وبدون علاج والبريود عندي هتتظبط مع العلم ان الدكتور قالي ممكن اديكي علاج ينزلها ف معادها بس هتكون دورة وهمية مش طبيعية منك

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
ليست جيدة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
Curam 1g
تشخيص الطبيب
عملت اشاعة وقال عندي كيس دموي ع المبيض

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، التكيسات الدموية علي المبايض تحدث نتيجة خلل هرموني ادي الي عدم انفجار الحويصلة وحدوث التبويض
غالبا تختفي تلك الحويصلة خلال عدة اشهر وقد لا تحتاج الي علاج اذا كانت لا تسبب اي اعراض كآلام الحوض ، اما اذ كان حجمها كبيرا ، تحتاج الي العلاج الجراحي تجنبا لحدوث انفجار بتجويف البطن وتلوث
لا داعي للقلق فالتكيسات لا تؤثر علي الخصوبة وحدوث الحمل لكن يجب عمل فحص هرمون شامل للتاكد من ان عمل المبايض طبيعيا ولا يوجد خلل
العلاج كما وصفه لك الطبيب لمدة اسبوع فقط و
لا تستمري علي المضاد الحيوي وتناوليه بعد الاكل مباشرة تجنبا لحدوث التهابات بالمعدة

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
وجود كيس دموي علي المبيض 4*4 يؤثر على حدوث الحمل إذا كان مصحوبا بعدم انتظام الدوره الشهريه وبالتالي عدم حدوث التبويض .
ولا داعي لاستعمال دواء
كيورام ١جم في مثل هذه الحالات .
ننصح قبل الزواج بعمل فحص هرموني للهرمونات الأنثوية
الفحص المطلوب
LH, FSH, ostrogen, progesterone, prolactin levels
والعرض على استشاري النساء لعمل اشعه تلفزيونيه سونار علي البطن والحوض وفحص المبايض ومتابعة عملية التبويض قبل الزواج
كما لا ننصح باستخدام اي علاج هرموني لكي لا يؤدي إلى خلل هرموني.

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، تؤدي الاصابة بتكيسات المبايض الي زيادة افراز هرمونات الذكورة وظهور الشعر غير المرغوب فيه وحدوث بثور حب الشباب مع زيادة الوزن بمنطقة الخصر والاحساس بالامتلاء
علاج تكيسات المبايض
اقراص glucophage 500مرتين يوميا
Chromitroneقرص بعد الغذاء يوميا
اقاص cycloprogynova بالترتيب من قرص البداية ثم التناول بوميا مع اتجاه الاسهم قرص واحد بنفس الموعد يوميا لمدة ٢١ يوم والتوقف لمدة اسبوع لتنظيم هرمونات المبايض الانثوية وللعلم فهي اقراص لا تمنع الحمل
يجب متابعة حجم التكيسات بعد شهر من تناول العلاج