تاخر الدورة الشهرية والارهاق المستمر

رقم الاستشارة الطبية: 27709
تاريخ الاستشارة: 29 يوليو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 542
زائر
انهارده اليوم الواحد وتلاتين من البيريود الي فاتت وانا في العادي البيريود بتيجي كل تمانية وعشرين يوم ممكن تقل يوم او تزيد كمان كل مرة قبلها بيومين تلاته كده بحس بوجع شديد في بطني من تحت وصدري المرة دي الوجع خفيف خالص كمان من ساعة ما خلصت امتحانات من ٣ اسابيع وانا مرهقة بشكل كبير جدااا جدااا دي كده حاجة خطيرة؟!

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

المرفقات

  • EBF6F036-C70E-4A84-891A-634FE99DCDAE.png
    EBF6F036-C70E-4A84-891A-634FE99DCDAE.png
    225.8 KB · المشاهدات: 98
  • D564EF15-637A-4A99-A4B0-8EFCA2A2441C.png
    D564EF15-637A-4A99-A4B0-8EFCA2A2441C.png
    114.3 KB · المشاهدات: 75

Dr. Fatmah Zahraa

طبيب ممارس عام
مرحبا بك،
لا تقلقي فتأخر الدورة او تقدمها عن موعدها يعتبر طبيعي حتى سبعة ايام وبما انك كنت تعانين ضغط نفسي بسبب امتحاناتك كما قلت لذا فإن هذا يؤثر على هرموناتك بشكل عام ويؤثر ايضا على الدورة الشهرية وبالنسبة للمغص فانصحك بتناول مشروبات دافئة مثل الحلبة او الينسون كحل طبيعي للمغص فإن كان الالم لم يزل بعد فبإمكانك تناول أقراص ديكلوفيناك بوتاسيوم 50 مليجرام بحد أقصى ثلاث مرات يوميا بعد الأكل ويفضل أن تعتمدي المشروبات الدافئة للتعامل مع المغض ووضع كمادات دافئة او قربة ماء دافئة على البطن لمدة ربع ساعة او عمل حمام دافئ.