انا بنت عندي ٢٢ سنه غير متزوجه كان عندي نزيف لمده ٢٥ يوم...

رقم الاستشارة الطبية: 63628
تاريخ الاستشارة: 20 سبتمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 272
زائر
انا بنت عندي ٢٢ سنه غير متزوجه كان عندي نزيف لمده ٢٥ يوم متتالي وتكرر النزيف كذا مره ودي كانت اخر مره فيهم وقبل كده استمر عندي لمده شهر بالكامل بس كميات الدم مكانتش كبيره روحت كشفت والدكتور عملي سونار وقالي ان مفيش حاجه وكنت عملت اشعه من قبل بس اشعه عاديه شبه السونار كده على الرحم وكان مفيش مشاكل بردو الدكتور طلب مني تحاليل ولقا ان كميه الدم اللي بتنزل مش مأثره عندي على الهيموجلوبين ولا فيه انيميا وطلب تحاليل اخرى للغده وهرمون اللبن وسيوله وقالي ان مفيهاش مشاكل وان ده مجرد اضطراب هرمونات وكتبلي سيكلو بروجينوفا لمده ٣ شهور من خامس يوم الدورة وكان عندي النزيف لسه اعطاني دواء ساڤيبليد لوقفه وخلصت علبه منه فتوقف الدم يومين وبدأ ينزل تاني ثم بدأت ف سيكلو بروجينوفا بالفعل عند اليوم الخامس وكان بيسببلي وجع في صدري ووجع في بطني وتجاهلته واستمريت ومع الحبايه العاشره نزلي بقعتين دم وبدأ ينزل نزيف تاني بيزيد كميه الدم تدريجي مع كل حبايه وانا حاليا باقيلي في اول علبه ٩ حبايات ف هل استمر فيه ام لا؟ وسؤال اخر انا عملت سيرش وعرفت ان الدوا ده بيتاخد لما بيكون فيه انقطاع فالطمث ونقص فالاستروجين وانا بالعكس كان عندي نزيف والدكتور معمليش اي تحاليل للاستروجين ولا البروجسترون عشان يشوف نسبهم ، ف مش من الممكن ان يكون لدي زياده فالاستروجين او البروجسترون وليس نقص فيهم والدواء ده يسببلي ضرر ؟ ولا انا تفكيري خطأ

ارجو الرد لان قلقانه جدا ومش عارفه اكمل ولا لأ وخايفه لقدر الله ده يسببلي مشاكل فالحمل مستقبلا او اي مشاكل اخرى وشكرا مقدما

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
سيكلو بروجينوفا
تشخيص الطبيب
اضطراب هرمونات

المرفقات

  • IMG_20230920_110722.jpg
    IMG_20230920_110722.jpg
    985 KB · المشاهدات: 32

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
جربي تاخدي حبوب منع الحمل ميكرولوت
من اول يوم دورة ولمده ٣ شهور بدون انقطاع
وخذي سيدوفاج ٥٠٠مجم قرص يوميا لمده ٣ شهور أيضا
وخذي daflon قرص ٣ مرات لمده شهر
وc retard قرص يوميا لمده شهر