اماكن فارغه في شعري

رقم الاستشارة الطبية: 38703
تاريخ الاستشارة: 15 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 334
زائر
انا عندي اماكن فارغه في شعري صغيره نقط كدا ولما كشفت الدكتورة كتبتلي ع مينوكسيديل 5% ومعاه علاج تاني بس الروشته ضاعت فأنا فاكر انه مينوكسيديل 5% قالتلي استخدمه 6 اشهر ف وانا بجيب العلاج ده الصيدلي قالى لازم تستخدمه للابد هل ده صح لان انا هستخدمه يعالج بس الحتت الفارغه دي وبعد كدا لما الشعر ينمو ف النقط الفارغه دي مش هستخدمه تاني خالص للعلم انا موقف العلاج ده من سنه تقريبا ف وكل م احلق الاقي النقط الفارغه دي الشعر فيها صغير ونمو فيها بس صغير خالص بس انا عشان وقفت العلاج ده ف انا دلوقتي هبدء انتظم فيه لمدة 6 اشهر ف كلامه صح ولا اى ولا استخدم العلاج زي مقالت الدكتورة وخلاص وبعد مينمو مستخدمهوش تاني ولا اعمل اى تنصحوني ب اى ؟

واسف ع الاطاله

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
طبيعة العمل
لم اشتغل بعد
الحالة النفسية
يبدو جيده
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
نعم
تشخيص الطبيب
نعم

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
سلام عليكم انا عندي اماكن فارغه ف شعري صغيره نقط كدااا ولما كشفت الدكتورة كتبتلي ع مينوكسيديل 5% ومعاه علاج تاني بس الروشته ضاعت ف انا فاكر انه مينوكسيديل 5% قالتلي استخدمه 6 اشهر ف وانا بجيب العلاج ده الصيدلي قالى لازم تستخدمه للابد هل ده صح لان انا هستخدمه يعالج بس الحتت الفارغه دي وبعد كدا لما الشعر ينمو ف النقط الفارغه دي مش هستخدمه تاني خالص للعلم انا موقف العلاج ده من سنه تقريبا ف وكل م احلق الاقي النقط الفارغه دي الشعر فيها صغير ونمو فيها بس صغير خالص بس انا عشان وقفت العلاج ده ف انا دلوقتي هبدء انتظم فيه لمدة 6 اشهر ف كلامه صح ولا اى ولا استخدم العلاج زي مقالت الدكتورة وخلاص وبعد مينمو مستخدمهوش تاني ولا اعمل اى تنصحوني ب اى ؟

واسف ع الاطاله
أهلاً محمد
المينوكسيديل علاج محفز لنمو الشعر يجب أن يستخدم فترات طويلة و يتم وقفه بالتدريج تبعا بجرعات يحددها الطبيب حسب الحالة. مبدئيا يفضل أن تبدأ في استخدامه لفترة ست اشهر ثم العودة للطبيب .. لكن لا تقوم بوقف العلاج بمفردك لأنه يؤدي إلي تساقط الشعر مرة أخرى .. نتمنى لكم السلامة والعافية

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك
من اجل الحصول علي نتيجه جيده لابد من استخدام المنوكسيدل فتره ٣ اشهر علي الاقل حتي تظهر نتيجه واضحه...

وكذلك الثوم من المواد الطبيعه الجيده والمحفزه لنموالشعر ولكن اذا ظهر اي احمرار اوجع عليك التوقف..

وكذلك نمو الشعر يحتاج الي التغذيه الصحيه والاكثار من الخضروات والفواكه بجميع انواعها والسوائل أيضاً..
مع تمنياتي لكم بالصحه والعافيه