أنا شعري كان طبيعته كويس ومكنتش حتى بستعمل لا بلسم ولا شامبو بإستمرار جات فترة م حوالي سنة نبدأ يوقع ولاحظت م حوالي 6 شهور كدة إنه خف على الأول...

رقم الاستشارة الطبية: 44623
تاريخ الاستشارة: 7 يونيو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 233
زائر
أنا شعري كان طبيعته كويس ومكنتش حتى بستعمل لا بلسم ولا شامبو بإستمرار، جات فترة م حوالي سنة نبدأ يوقع ولاحظت م حوالي 6 شهور كدة إنه خف ع الأول وبقا يوقع م البصيلة كمان، شكيت ف قشرة عشان بشرتي دهنية وروحت كشفت الدكتورة كتبتلي شامبو قشرة ورش antihair loss وتركيبة كدة لمدة شهر وبعدها كتبتلي حاجات تطري شعري عشان كان نشف بسبب الشامبو وماشية ع العلاج اهو داخلة ع ال 3 شهور بس شعري مبطلش يوقع بالعكس كمان بقيت لما اسرحه وااجي امسكه يطلع ف إيدي شعريتين تلاتة كل مرة ودي عمرها م حصلت معايا! ف أنا مش عارفة العلاج هو السبب ولا العلاج مالهوش لازمة واشوف دكتور تاني ولا ايه، أنا عايزة الحقه قبل م يدخل ف مرحلة إنه يخف خالص ومعرفش أعالجه، اتمنى حد يفيدني

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
كانت كويسة قبل م شعري يوقع كدة
تشخيص الطبيب
قشرة وهي اللي سببت التساقط ده كله

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، التساقط لن يقل مع استعمال العلاج وذلك لأن الشعريمر بعدة مراحل النمو وهو الآن في مرحلة التساقط بل يؤثر العلاج علي الشعر النامي في مرحلة النمو ، يجب فحص اسباب تساقط الشعر فهي متعددة ومنها عضوي ومنها أسباب نفسية
من الأسباب العضوية الإصابة بالأنيميا ، اضطراب هرمونات الغدة الدرقية ، نقص الفيتامينات والمعادن بالجسم
المرور بفترة مرض أو عدوي أو ضغط نفسي شديد ، خلل الهرمونات الأنثوية
لذلك يجب عمل سونار علي الحوض لاستبعاد وجود تكيسات بالمبايض مع عمل التحاليل الآتية
Tsh , free t3 , t4
Serum ferritin
Complete blood picture
Free testosterone , DHEA
Serum vitamin d3 , b12
يجب فحص فروة الرأس لاستبعاد وجود حساسية أو التهاب فطري يؤدي لتساقط الشعر
يمكنك تناول كبسولات royal vit g مرتين يوميا
Kerovit مرتين يوميا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
كنت اتمني صورة أشخص بها هل هذا السقوط من النوع الذكوري أو الأنثوي
وهل هذا وراثي في عاءلتك أم أن هناك وعكه صحيه مثلا حدثت لكي خلال الثلاث اشهر الماضيه مثل كورونا أو أنميا أو ضغط نفسي شديد
العلاج
Perfectil قرص يوميا لمده شهر وستجدين نتيجه هاءله باذن الله

Dr Eslam Mohamed

طبيب ممارس عام
اسباب التساقط عديده ومحتاجه عمل تحليل cbc انيميا ، تحسين التغذية خضراوات وفاكهه ، تجنب تسريح الشعر بأمشاط ضيقه ،تجنب تسريح الشعر وهو مبلل ، متابعه وضع القشره حيث أنها مسبب قوى للتساقط ، تحتاجين الى فيتامينات متعدده مثل stress tab
ويجب فحص vit D , calcium
سونار على الرحم
Ferritin