الغذاء المناسب لفقر الدم

رقم الاستشارة الطبية: 747
تاريخ الاستشارة: 24 نوفمبر 2019
أجوبة: 7 / مشاهدات: 569
زائر
انا لدي فقر دم وحبيت اعرف مادا استطيع ان اكل لتجاوز هذا المرض

الخضروات مثل الطماطم والبازنحان والسبانخ والملوخية والجرحير واللحوم الحمراء والكبدة والخيار والكرنب والبروكلي والقرنبيط

الاكل الغني بالحديد كالكبده والسبانخ لحوم صفرا بقوليات عدس والخضار والفواكه بشكل عام

Dr. Aml Tolba

طبيب
أولا كم نسبة الهيموجلوبين بالظبط. لان لو النسبه منخفضه جدا مبنعتمدش عالاكل بس لازم مكملات غذائية تحتوى على نسبه عاليه من الحديد.
وايضا محتاجة اشوف تحليل صورة الدم لان الانيميا لها اسباب تانيه مش بس نقص حديد ممكن نقص فيتامين ب ١٢
عالعموم الاطعمه التى تساعد على رفع الهيموجلوبين اللحوم الحمراء والكبدة. الباذنجان السبانخ الجرجير التفاح والكمثرى والموز. والعسل الاسود

من الاطعمه الغنيه بالحديد الكبده والسبانخ والعسل الاسود والبلح والموز والتفاح والباذنجان والبنجر كل هذه الاطعمه غنيه بالحديد واذا كانت النسبه قليله جدا يجب تناول اقراص الحديد كمكمل غذائى بجانب الاكل والابتعاد عن شرب الكافيين قدر الامكان

الخضروات الورقيه والكبده واللحوم الحمراء
ضروره تناول فيتامين سي بعدها يحفز من امتصاص الحديد
اخذ المكملات الغذائيه التي تحتوي على الحديد

عمل تحليل صورة دم كاملة ومخزون الحديد لمعرفة هل هناك حاجه لتناول المكملات الي تحتوي علي حديد ..تناول العسل الاسود..واللحوم الحمراء.. والخضروات الورقية مثل الجرجير.. والملوخية والسبانخ..