انا عندي 14 سنه و الموضوع بدأ من لما كان عمري 5 سنين...

رقم الاستشارة الطبية: 52521
تاريخ الاستشارة: 3 ديسمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 63
زائر
انا عندي 14 سنه و الموضوع بدأ من لما كان عمري 5 سنين وانا بعمل الحمام حسيت بألم شديد جدا بعدها علي طول بدأت اني أفقد الاحساس بالمثانه مش عارفه أفسر ده ازاي بجد أنا نفسي مش عارفه..من ساعتها وانا اعاني من الموضوع ده مش بحس بالمصانع وبالتالي مش بحس بدخول الحمام لا في النهار ولا الليل لكن النهار فرق أنه انا بينزل مني قطرات بول فيدخل الحمام ...لكن الليل هو المشكله الأكبر فانا هنا كنت عايزه اعرف ده سببه ايه وهل فعلا الموضوع ده ممكن يحصلي بالرغم من اني انا كنت كويسه قبل اال...5 سنين ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
تشخيص الطبيب
المرض غير منطقي وغير علمي

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
لو تقصدي تبول لا ارادي ليلي اثناء النوم لكن بالنهار بتتحكمي في البول
فيجب بعد استبعاد حصوات وصديد البول اننا نستبعد المشاكل النفسيه والتوتر الذي بيوتر المثانه ايضا ويجعل المثانه عصبيه ولا تتحمل اقل كميات من البول
ارجو اجراء اختبار ديناميكيه التبول
حاولي تعملي تمرينات الحوض وتصحي بالليل تدخلي الحمام للتبول وتقللي شاي وقهوة ومياه غازيه
وممكن تجربه دواء مثل توفرانيل لو المشكله نفسيه لكن بعد استشارة الطبيب النفسي
وممكن تستخدمي الجرس الذي يثبت بالملابس فعندما تبتل باول قطرة بول بيوقظك الجرس لتتبولي في الحمام