انا في جامعه وفترة امتحانات صحيت من النوم وانا حاسة بألم في ظهري من تحت بس كان الم يحتمل من امبارح بدأ الالم يشتد من القطنيه لاسفل حاسة بظهري...

رقم الاستشارة الطبية: 43153
تاريخ الاستشارة: 14 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 251
زائر
انا في جامعه وفترة امتحانات. صحيت من النوم وانا حاسة بألم في ظهري من تحت بس كان الم يحتمل. من امبارح بدأ الالم يشتد من القطنيه لاسفل حاسة بظهري كأنه واقف ولا استطيع الحركه اجد صعوبه بالوقوف والمشي مع رعشه برجلي لو وقفت والنوم علي ظهري او اجنابي صعب والجلوس يكون مصاحب بألم

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
غالبا ده اشتباه انزلاق غضروفي ادي الي عرق نسا sciatica
اعملي تمرينات شد وانتي نايمه ع ضهرك شدي مشط رجلك بعيد عن جسمك وارفعي رجليك الاتنين وانتي فاردة ركبك انا عارفه انك حتتالمي بس حتتحسني
حطي كمادات تلج علي ضهرك ع منطقه الالم
خدي كاتافاست كيس فوار ع نص كوب ماء بعد الاكل عند اللزوم

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، لابد من عمل أشعة علي الفقرات القطنية والعجزية لتشخيص سبب الأعراض فربما لديك التهاب بالاعصاب أو إصابة الغضاريف بين الفقرات والضغط علي العصب الوركي
يجب أيضا عمل تحليل ser vitamin d3 , b12
Serum ionized calcium
مع فحص عضلات الطرف السفلي لاكتساف وجود تشنجات عضلية مصاحبة لالتهاب الأعصاب
يمكنك استعمال حقن neurobion ثلاث مرات أسبوعيا

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
عليك بعمل أشعة مقطعية على الفقرات وتحليل معامل الالتهاب وسرعة الترسيب وصورة دم كاملة ويمكن استخدام كيتولاك امبول مسكن الألم وفولتارين جيل كدهان وفيتامين ب12 امبول وربنايعافيك