عملية ناسور عصعصي لازالة بثور أسفل الظهر

رقم الاستشارة الطبية: 20027
تاريخ الاستشارة: 3 فبراير 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 436
زائر
اعاني من بثرتين اسفل الظهر (وحده متوسطة الحجم واسفلها بثرة صغيرة الحجم) قرابة السنة.
قالو يجب ان اعمل جراحة ناسور عصعصي مع تخدير كامل لاستئصال البثرتين وماحولها. هل هذا الكلام صحيح؟ وهل تتطلب التنويم؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
-
أدوية مستخدمة
-
تشخيص الطبيب
ناسور عصعصي

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
الناصور العصعصي هو كيس بالجلد يتراكم به الشعر ويحدث عليه التهاب مع تكرار العدوى وتكوين الصديد و بالفعل الناصر العصعصي يحتاج إلى تدخل جراحي لاستئصاله ويحتاج إلى تخدير سواء تخدير نصفي أو كلي، شفاكي الله وعفاكي.

Dr Osama Al Gendi

استشاري الجراحة العامة
الف سلامه علي حضرتك ، المكان اللي حضرتك بتشتكي منه ده هو المكان اللي بيظهر فيه الناصور العصعصي وده بيحتاج عمليه استئصال للناصور العصعصي تحت مخدر كلي ، والموضوع بسيط مفيهوش حاجه وللتأكد لو حضرتك مش متأكد من التشخيص اتفضل بالكشف عند جراح او اثنان آخرين للتأكد اولا من التشخيص وألف سلامه علي حضرتك

Dr Yasmeen Elhasany

Family Physician
حسب مايراه الطبيب الذي قام بمناظرة الحاله
قد تحتاج الى تخدير موضعي او تخدير نصفي او تخدير كلي
ولابد من استئصال الناسور جراحيا