ضربات القلب قوية

رقم الاستشارة الطبية: 29110
تاريخ الاستشارة: 28 أغسطس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 700
زائر
دكتور جاتلي Tachycardia بعد نوبة هلع و استمرت رحت لدكاترة كتير عملت رسم قلب و ايكو قالو انت سليم و الكفاءة ٦٧٪ و دلوقتي باخد سيلوكينزوك ٥٠ يوميا (بدأته من تلات ايام بس) المعدل بقى عادة حاجة و سبعين في الدقيقة فهل ده كويس في السن ده؟
ثانيا مع ان المعدل نزل الا اني بحس الضربة قوية في صدري بحسها بتتخطف خطف كده او زي الكورة اللي بتخبط في صدري و بحس بالنبض في جسمي في أيدي و في بطني و كده خصوصا عند الاسترخاء فهل هذا طبيعي؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
سيلوكينزوك 50
تشخيص الطبيب
Tachycardia

Dr. Fatmah Zahraa

طبيب ممارس عام
مرحبا بك،
من خلال وصفك لما حدث لك فإن المشكلة بدأت بعد نوبة هلع وهذا يعني أن الأساس هو عامل نفسي وربما كان مصاحبا له أسباب عضوية وأسباب غذائية أدت لهشاشة الحماية النفسية لديك ولذلك أنصحك اولا؛
بزيارة طبيب نفسي لفحصك ومعرفة تفاصيل تلك النوبة والوصول لعلاج جذورها،
ثانيا الغذاء الصحي المتوازن وشرب الماء بكميات مناسبة والسوائل الدافئة التي تهدي الأعصاب كالينسون والكاموميل والنعناع مثلا
وأخيرا عمل تحاليل صورة دم كاملة وتحليل بول وبراز لمعرفة الحالة العامة للجسم بشكل اولي،
ودمتم بخير وسلامة.