تعب شديد واعراض برد

رقم الاستشارة الطبية: 8810
تاريخ الاستشارة: 13 يونيو 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 450
زائر
منذ اكتر من شهر و انا احس بتعب شديد جدا و ضعف شديد و أحياناً جسمي بيبقي مكسر و بكح كتير و بقي عندي التهاب في الحلق و سعات بحس صدري تقيل ضيق نفس لما بتكلم.و لما بعمل مجهود حتي لو قليل بهبط اكتر و غالبا لما بقف او حتب بقعد بحس اني دايخه و هيغمي عليا و بحس قلبي مش مستحمل مجهود مع اني قست الضغط نايمه و واقفه و طبيعي كده و كده و باكل و بشرب كويس و بنام كويس و صورة الدم طبيعية و مفيش انيميا و غدة درقية طبيعية و السكر طبيعي برضو و عملت اشعة صدر طبيعية و ferritin d imer طبيعيين برضو و رسم قلب و ايكو طبيعيين برضو و مشكلتي مش نفسية ولا توتر رحت لدكاترة نفسية قالولي مشكلتك عضوية.
انا زي ما يكون عندي دور انفلونزا طويل نش بيخف. ايه اللي عندي انا شاكه ان يكون عندي اكتر من مشكله واحده حاجه مسببه اعراض البرد و حاجه مسببه اعراض اهبوط و الضعف. ارجوكم ردوا بكل التشخيصات المحتمله انا سالتكم قبل كده و وديتوا بكلام قليل ارجوكم ردوا بكل حاجه. شكرا

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
.

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
بالنسبة للتعب المزن له عدة اسباب
قد تكون نقص فيتامين د او B12 يجب اجراء تحليل لهما
والحديد كذلك
تحاليل هرمونية للغدة
هذه اهم الاسباب العضوية
اما النفسية فهنالك مايسمى متلازمة التعب المزمن وتأتي بعد ضغوط استمرت لفترة طويلة وليس شرط ان تكون مباشرة وتعالج بالراحة والاسترخاء وتناول الطعام الصحي

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
قد يكون التعب والارهاق بسبب نقص بعض الفيتامينات والعناصر الهامه مثل فيتامين د وب١٢ وه واوميجا ٣ وغيرها من العناصر الهامه لحيويه الجسم لذلك يرجى عمل تحاليل لنسب هذه الفيتامينات لتعويض النقص منها ان وجد مع ضروره ممارسه الرياضه بانتظام سوف تحدث فارق كبير فى الصحه العامه وشرب كميات كافيه من الماء والبعد عن التوتر والقلق قدر الامكان وتناول غذاء صحى ومتوازن