انا طالبة في الصف الثاني ثانوي اعاني من الصف السادس الابتدائى وانا دايما بشعر بتعب شديد لما اعمل أي مجهود لو مشيت شارع طويل شوية بتصدع وبدوخ جدا...

رقم الاستشارة الطبية: 37046
تاريخ الاستشارة: 13 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 259
زائر
انا طالبة في الصف الثاني ثانوي اعاني من الصف السادس الابتدائى و انا دايما بشعر بتعب شديد لما اعمل أي مجهود لو مشيت شارع طويل شوية بتصدع و بدوخ جدا كأن في هواء في راسي ومش قادرة افتح عيني والا اتنفس كويس بيبقى في أوقات مفيش توازن و لو طلعت السلم و نزلت مرتين تلاتة ورا بعض اتعب و ادوخ بالرغم من أن السلم حوالي بالظبط ١٠ درجات مش عالي قوي يعني و لما بذاكر كذلك الأمر بتعب جدا جدا يعني لو زاكرت ساعة عشان اذاكر تاني لازم كدا ارتاح حوالي ساعة والا ساعتين عشان الدوخة تخف عشان اذاكر و دا بيسبب مشاكل في دراستي يعني بيخليني بطئ في المذاكرة و كمان في حاجة بسيطة كدا لما بضحك بتصدع جامد من ورا فوق العنق دا أمر طبيعي والا لأ و كمان الصداع الي عندي و بالذات النصفي مش بيخف على أي نوع من البراشيم مش بتروقني و لما ابقى قاعدة و اقوي ادوخ جامد أو لما التفت و كمان بتصدع و بدوخ جدا جدا لما أشم رائحة عطور أو بخور اتعب باردوا ولما كنت في أولى إعدادي كشفت ف الدكتور طلب مني تحليل أنميا ف طلعت ١١.٩كويسة فأنا الوقت مش عارفة ايه سبب الدوخة و الصدع هل جيوب انفية أو حاجة في الأذن الوسطى أو دا بيبقى في أنميا والا ايه بالظبط

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة في الصف الثاني ثانوي
الحالة النفسية
كويسة
أمراض مزمنة
مافيش
أدوية مستخدمة
مش يخف من أي دوا
تشخيص الطبيب
ما كملتش اعطاني مغذيات

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم انا طالبة في الصف الثاني ثانوي اعاني من الصف السادس الابتدائى و انا دايما بشعر بتعب شديد لما اعمل أي مجهود لو مشيت شارع طويل شوية بتصدع و بدوخ جدا كأن في هواء في راسي ومش قادرة افتح عيني والا اتنفس كويس بيبقى في أوقات مفيش توازن و لو طلعت السلم و نزلت مرتين تلاتة ورا بعض اتعب و ادوخ بالرغم من أن السلم حوالي بالظبط ١٠ درجات مش عالي قوي يعني و لما بذاكر كذلك الأمر بتعب جدا جدا يعني لو زاكرت ساعة عشان اذاكر تاني لازم كدا ارتاح حوالي ساعة والا ساعتين عشان الدوخة تخف عشان اذاكر و دا بيسبب مشاكل في دراستي يعني بيخليني بطئ في المذاكرة و كمان في حاجة بسيطة كدا لما بضحك بتصدع جامد من ورا فوق العنق دا أمر طبيعي والا لأ و كمان الصداع الي عندي و بالذات النصفي مش بيخف على أي نوع من البراشيم مش بتروقني و لما ابقى قاعدة و اقوي ادوخ جامد أو لما التفت و كمان بتصدع و بدوخ جدا جدا لما أشم رائحة عطور أو بخور اتعب باردوا ولما كنت في أولى إعدادي كشفت ف الدكتور طلب مني تحليل أنميا ف طلعت ١١.٩كويسة فأنا الوقت مش عارفة ايه سبب الدوخة و الصدع هل جيوب انفية أو حاجة في الأذن الوسطى أو دا بيبقى في أنميا والا ايه بالظبط
أهلاً نورين
قد يكون السبب هو الإجهاد أو نقص فيتامينات ليس شرطاً أن يكون نقص حديد لمعرفة سبب الدوخة يرجى عمل التحاليل و الفحوصات الاتية:
CBC
مقياس اتزان
Vitamin D
Random blood glucose
قياس ضغط الدم .. نتمنى لكم السلامة والعافية ودوام الصحة.