بشكي من وجع في ركبي من اعدادي و رحت لحد عملت رنين قال...

رقم الاستشارة الطبية: 63616
تاريخ الاستشارة: 20 سبتمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 150
زائر
بشكي من وجع في ركبي من اعدادي و رحت لحد عملت رنين قال مشكله فغضروف هلالي و لسه بتنمو و كده و مقدرش اعمل حاجه و خلاص الوجع كان علي مدار الفتره دي بيزيد احيانا عليا و احيانا لا بس حاليا زايد عليا اوي انا دلوقتي عندي ٢٢ سنه الاعراض كل مباجي اتني ركبي او اقعد عادي فخلال ۱۰ دقايق بحس بوجع و لما اجي افردها الوجع بيزيد اوي اوي مع طقطقه وبيبدأ يقل تدريجيا و رحت لحد تاني متخصص فاصابات الملاعب و الركب و كده قالي اعملي اشاعه عاديه و تحليل فيتامين د عملت و كشف و قالي الاتنين بيخشخشو و فيتامين د ناقص شويه مقليش مشكلتي ولا قالي الوجع ده من ايه او هيفضل كده ولا هيروح اداني علاج غالي جبته و معملش حاجه و قلتله قالي اعملي رنين عملت و رحتله قالي الغضايف ضعيفه و غير العلاج و برضو مجبش نتيجه ومعرفش يعالجني ٤ شهور وانا ماشيه معاه و حاليا مرحتش تاني و الوجع زاد اليومين دول بصحي بسببه مش عارفه فين المشكله محدش شخصني صح ولا ده ملوش علاج ولا ايه ارجو حد يفيدني

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
غير جيده
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
سانسو فيتامين د ١٠٠٠٠ و سانسو فيتامين د ٢٥٠٠و سانسو كولاجين فيت و موفنتور و جوينت كير و ميلجا ادفانس و كريم ماكسي كير و ارثرو هيلب و دياسيرين
تشخيص الطبيب
الغضاريف ضعيفه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طالما العلاج لم ينفع علاج حاله الغضاريف الهلاليه لديكي فممكن يضطر اخصائي العظام الي استعمال منظار للركبه
ويدخل من خلاله ادوات جراحيه صغيرة
ليحاول تهذيب وإصلاح الأجزاء المقطوعه أو البارزة من الغضروف الهلالي
ويشوف بالكاميرا الموجودة بالمنظار إذا كان في مشكله بالاربطه الصليبيه أيضا وهل ستحتاج علاج