السلام عليكم انا لسه ١٩ سنه وبقايا اكتر من سنه ركبتي...

رقم الاستشارة الطبية: 64037
تاريخ الاستشارة: 3 أكتوبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 63
زائر
السلام عليكم انا لسه ١٩ سنه وبقايا اكتر من سنه ركبتي اليمين لو وقفت عليها فتره طويله شويه يوجعني لدرجه ممكن ابكي من الألم و معرفش انام الليل كله كنت باخد باسط عضلات من دكتور صيدلي خدت شريطين بس ولكن ماعادش ينفع معاي ولا اي نوع تان والألم شديد وانا اللي شايله البيت وكل حاجه عشان ماما تعبانه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
بصراحه مش كويسه
أمراض مزمنة
زمان كنت باخد حقن والروماتيزم ولكن بطلت من بضعة سنوات
أدوية مستخدمة
اسمه ديميري وماما روماتيزن
تشخيص الطبيب
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن ان تكون شكواكي هي خشونه ثانويه secondary osteoarthritis
في مفصل الركبه اليمين وذلك ممكن يكون حدث بسبب الالتهاب الذي حدث بسبب وجود الميكروب السبحي عندك وانتي صغيرة
وقد ادى الى تليفات بالمفصل ورشح مثلا او يكون قد حدث صدمه او خبطه للركبه ادت الى هذا الالتهاب والتليف والخشونه
وهذا الالم لذلك اجراء اشعه رنين مغناطيسي على مفصل الركبه للتشخيص الدقيق وتحديد العلاج وارجو تحليل
asot
crp
esr
للتاكد من انك لا تحتاجين لحقن بنسلين طويل المفعول والتي كان يجب ان تكمليها حتى سن 21 سنه
والتي تؤخذ مره كل اسبوعين في العضل بعد عمل اختبار حساسيه
ويجب الرجوع لطبيب الروماتيزم والمفاصل لعرض كل الفحوص عليه واستشارته في طريقه العلاج