اخذ حقن سيناكتين ديبوت لمشاكل غضاريف الرقبه

رقم الاستشارة الطبية: 12546
تاريخ الاستشارة: 19 سبتمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 899
زائر
والدي عنده ٧٠ سنه وعنده مشاكل في غضاريف الرقبه القطنيه واخد ٣ حقن سيناكتين ديبوت من سنتين واتحسن عليها بس بعد فتره رجع تعب تاني وعرف يجبها الحمد لله ينفع ياخذها تاني ولا كده كتير عليه لانها قويه ارجو الرد ضروري لان والدي تعبان ومش عارف ياخدها ولا لا

العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
مريض سكر فقط
أدوية مستخدمة
ادويه السكر

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
ألف سلامه لوالد حضرتك.
اولا الحقن المذكورة دي كورتيزون وينفع تتكرر مره اخري بس عن طريق وتحت إشراف طبي من طبيب العظام وتحت اشرافه مع متابعة طبيب الباطنه لمتابعه السكر لانه قد يرتفع نتيجه اخد الحقن.
ويفضل عمل جلسات علاج طبيعي الرقبه.ولو لم يحدث تحسن يفضل عمل الجراحة

Dr Marwa Ibrahim

الاخ الكريم ، ان ابر سيناكتين ديبوت هي نوع من الكورتيزون الذي يساعد علي تقليل الالتهاب يصلح لالتهاب الاعصاب والفقرات الالتهابات الشديدة بالمفاصل ، فلا مانع من ان يتناوله والدك لكن يجب ان يحافظ علي مستويات السكر الطبيعية بالدم لان الجرعات الكبيرة قد ترفع من نسبة السكر بالدم وتزيد مشكلة السكري