لو سمحت انا ٣٠ سنة انا عندي حساسية صدر مزمنة وشهر سبعه اللي فات جاتلي أزمة شديدة ودخلت المستشفي اخدت حقن كورتيزون وجلسات بخار وكده والدكتور كتبلي...

رقم الاستشارة الطبية: 36990
تاريخ الاستشارة: 12 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 611
زائر
لو سمحت انا ٣٠ سنة انا عندي حساسية صدر مزمنة وشهر سبعه اللي فات جاتلي أزمة شديدة ودخلت المستشفي اخدت حقن كورتيزون وجلسات بخار وكده والدكتور كتبلي علي روشتة علاج بصراحه أحسنت عليها كتير ووقفت الدوا زي الروشته في الصور
لحد اول الشتا بالضبط الحساسية في صدري زادت تاني لحد يوم الاربع 29 /12 اخدت الجرعة التالته فايزر وبعدها صدري بدأ يتعبني والحساسية شديدة جدا
انا ماشي علي سيراتيد 250 مرتين من زمان لحد دلوقتي بس مبقتش بتجيب معايا مفعول و الصيدلي اداني اليربان ٢ م باخده مره يوميا باليل مع فوار استيل ستتساين للبلغم مره الصبح
بقالي اسبوعين تعبان استخدمت نوعين مضاد حيوي آخرهم تارجو ٧٥٠ لحد امبارح وفعلا أحسنت والبلغم راح وصدري اتفتح بس جاتلي كحه هيستريا اول امبارح فاخدت دوا للكحه قفلي صدري جددددا والسرايتد لما اخدتها قلتلي صدري اكتر
ملحقنيش امبارح باليل غير جلسة بخار بخار بالبالمكورت نمت وصحيت تعبان برضو واخدت جلسة تانية صدري الحمد لله معقول شوية بس المح بلعم شديدة رغم اني واخد الفوار من ساعتين وكنت لمده ساعتين كويس مفيش كحه ولا بلغم
انا دلوقتي بخاخ السرياتيد خلصت وعندي بخاخ سيمبكورت لسه مقفوله
حاليا الدوا اللي باخده اليربان 2 مل مره باليل.. سرياتيد مرتين ولسه مخدتش النهارده عشان خايف صدري يقفل
فوار استيل يستابن ٦٠٠.مره صباحا وفقط والكحه جربت دوا شرب اوبليكس ان ووقت الازمة متشد اوي بعمل جلسة بلمكورت مع بخاخ فانتولين
محتاج استشارة ارجوكم

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مدرس
الحالة النفسية
الحمد لله
أمراض مزمنة
حساسية صدر
أدوية مستخدمة
سرياتيد - اليربان - استيل سستاين

المرفقات

  • received_836129587014362.jpeg
    received_836129587014362.jpeg
    91.3 KB · المشاهدات: 116
  • received_997553014408467.jpeg
    received_997553014408467.jpeg
    83.8 KB · المشاهدات: 76
  • received_1437992833243063.jpeg
    received_1437992833243063.jpeg
    74.1 KB · المشاهدات: 63

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
هذه اعراض نوبة من حساسية الصدر والتى تحدث بسبب العدوى عليك بالاكثار من المشروبات الساخنة لتخفيف البلغم وسهولة اخراجه وتناول ايفروسبان شراب10 مل كل 8 ساعات مع الاسيتيل سيستايين مع عمل جلسة استنشاق اتروفنت كل 12 ساعه ويمكنك استخدام السيمبيكورت هو يحتوى على موسع للشعب مع الكورتيكوستيرويد وسيكون مفيدا لحالتك الان
يجب مراجعة طبيب الصدر وعمل اشعه ووضع خطة للعلاج للسيطرة على تكرار النوبات والتحكم فى الحساسية
نسال الله العافية