مريض كبد متليف هل يوجد علاج غير حقن الالبيومين باهظة الثمن

رقم الاستشارة الطبية: 41410
تاريخ الاستشارة: 2 أبريل 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 414
زائر
اخي مريض كبد متليف وحدث له نزيف دوالي مرئ عمل منظار وربط من 3 شهور وتعرض لغيبوبة كبدية ودخل الطوارئ اكثر من مرة
غير مصاب بفيروس بي ولا سي
لكن فقط الكبد دهني من 25 سنة

الالبيومين 1.6 وبطنه ورجليه وارمة ونفسه محشرج
هل يوجد علاج غير حقن الالبيومين باهظة الثمن ؟

منعنا عنه البروتين الحيواني. لكن هل البروتين النباتي (بقوليات) ينتج عنها امونيا مثل الحيواني؟

بقى بيعمل براز عادي. نلغي الحقنة الشريجية وللا نستمر عليها برضه؟

ياخذ مضاد حيوي ريفاكسيمين (ايديباكت) كل 12 ساعة
هل يستمر عليه مدة محددة وللا على طول؟ مرة في اليوم وللا مرتين؟

وهل له ضرر على الكبد او الكلى؟

ويأخذ اكياس جاستروبيوتيك (اورنيتات) مرتين في اليوم
هل يستمر عليها على طول؟ ام يوقفها بعد توقف الغيبوبة؟ مرتين برضه وللا مرة واحدة كفاية؟

وهل ينفع معاهم ياكل لحوم بيضا سمك ارانب فراخ؟

هل تليف الكبد بيعمل سيولة في الدم؟ عشان عنده جلطتين في رجليه وخابفين نديله ريفاروسباير
ياخده وللا خطر يعمل نزيف؟

ينفع يصوم؟

ماهو الطعام المناسب له؟
بقوليات
شوفان
طماطم
ثوم
بصل

اى ادوية تانية تنفعه؟

امينوليبان

فيتامين E 1000
زنك؟

عنده انيميا (هيموجلوبين وهيماتوكريت ناقصين)
ثيراجران هيماتينيك يناسبه؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
بالمعاش
الحالة النفسية
عصبي
أمراض مزمنة
سكر وضغط وتليف كبد
أدوية مستخدمة
ريفاكسيمين (جاستروبيوتك) - لولا ويست - لاكتيولوز - هيبامارين
تشخيص الطبيب
تليف كبد ونزيف دوالي مرئ وغيبوبة كبدية ادخلته الطوارئ اكثر من مرة

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
اخي مريض كبد متليف وحدث له نزيف دوالي مرئ عمل منظار وربط من 3 شهور وتعرض لغيبوبة كبدية ودخل الطوارئ اكثر من مرة
غير مصاب بفيروس بي ولا سي
لكن فقط الكبد دهني من 25 سنة

الالبيومين 1.6 وبطنه ورجليه وارمة ونفسه محشرج
هل يوجد علاج غير حقن الالبيومين باهظة الثمن ؟

منعنا عنه البروتين الحيواني. لكن هل البروتين النباتي (بقوليات) ينتج عنها امونيا مثل الحيواني؟

بقى بيعمل براز عادي. نلغي الحقنة الشريجية وللا نستمر عليها برضه؟

ياخذ مضاد حيوي ريفاكسيمين (ايديباكت) كل 12 ساعة
هل يستمر عليه مدة محددة وللا على طول؟ مرة في اليوم وللا مرتين؟

وهل له ضرر على الكبد او الكلى؟

ويأخذ اكياس جاستروبيوتيك (اورنيتات) مرتين في اليوم
هل يستمر عليها على طول؟ ام يوقفها بعد توقف الغيبوبة؟ مرتين برضه وللا مرة واحدة كفاية؟

وهل ينفع معاهم ياكل لحوم بيضا سمك ارانب فراخ؟

هل تليف الكبد بيعمل سيولة في الدم؟ عشان عنده جلطتين في رجليه وخابفين نديله ريفاروسباير
ياخده وللا خطر يعمل نزيف؟

ينفع يصوم؟

ماهو الطعام المناسب له؟
بقوليات
شوفان
طماطم
ثوم
بصل

اى ادوية تانية تنفعه؟

امينوليبان

فيتامين E 1000
زنك؟

عنده انيميا (هيموجلوبين وهيماتوكريت ناقصين)
ثيراجران هيماتينيك يناسبه؟
أهلاً بك
لا يوجد بديل للالبيومين ، يجب تقليل البروتينات حتى ذات المصدر النباتي ، الحقن الشرجية مهمة أثناء الغيبوبة ، من الضروري سؤال الطبيب المشرف عن جرعات العلاج و مدته ، التليف قد يؤدي بالفعل الي سيولة الدم ، لكن يجب عمل تحاليل سيولة لتقييم الحالة،
INR
PT
PTT
نتمنى لكم السلامة والعافية