السلام عليكم اتا مريض سكر نوع ثاني وباخد علاج زيجدو...

رقم الاستشارة الطبية: 58408
تاريخ الاستشارة: 20 أبريل 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 29
زائر
السلام عليكم اتا مريض سكر نوع ثاني وباخد علاج زيجدو 5/1000 ( ميتفورمين - دباجلوفيزين)
لكن وزني بيقل بسرعة كبيرة جدا بمعدل ٢ كيلو في الشهر من وقت اخذ العلاج ففي مدة سنة خسيت من ١٢٢ الي ٧٨ كيلو
فهل اوقف العلاج واخذ علاج اخر واو ما ءا افعل وشكر جزيلا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
معلم
الحالة النفسية
متوسطة
أمراض مزمنة
سكر
أدوية مستخدمة
زيجدو ٥/١٠٠٠
تشخيص الطبيب
سكر نوع ثاني

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
اولا
من الجيد ان الوزن نزل
لكن لو السكر لديك غير منتظم في قراءاته مع وجود جوع شديد وعطش شديد وتبول بشكل زائد مع نقص وزن غير مقصود فغالبا السكر لديك عالي وغير منتظم ومحتاج تضبيط
ويجب تكشف باطنه وتعمل تحليل غده لان لو الغده نشطه ده بيسبب نقص سريع في الوزن وتعمل تحليل صورة دم وبول وبراز وتعمل سونار علي البطن واشعه مقطعيه بطن وحوض