مريض سكر نوع ثاني منذ عام عمري 43 كنت اخز دواء زيجدو 5/1000 ( ميتروفين + دباجلوفيزين) صباحا ومساء ونجح انه يظبط السكر ووزني نزل من ١٢٢ الي ٨٠ في...

رقم الاستشارة الطبية: 57337
تاريخ الاستشارة: 28 مارس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 256
زائر
مريض سكر نوع ثاني منذ عام عمري 43 كنت اخز دواء زيجدو 5/1000 ( ميتروفين + دباجلوفيزين) صباحا ومساء ونجح انه يظبط السكر ووزني نزل من ١٢٢ الي ٨٠ في ١٠ شهور والتراكمي نزل من ٨.٥ الي ٥.٢ لكن في الشهر الاخير اصبحت القياسات الصائم ١٥٦ و ١٤١ و ١٣٦ والفاطر فوق ال ٢٠٠ يعني ٢٤٥ و ٢٤٠ و٢٣٠ و١٩٥ ده اخر اسبوعين وده بسبب توتر وقلق مستمر مش لخبطة اكل فاتصلت بالطبيب قالي هتاخد جرعو دياميكرون ٣٠ قبل الغذاء بالاضافة الي جرعتي زيجدو صباحا ومساء

السؤال كده تاثير زيجدو انعدم في علاج السكر ولو اخذت معاه الديامكرون مش هتبقي نسبة العلاج عالية وممكن السكر ينزل وكذلك الديامكرون بيزود الجسم فده مش هياثر علي وزني

ام استمر علي زيجدو اسبوع كمان واعيد التحاليل قبل استخدام ديامكرون ارجو الافادة واسف علي الطالة

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
معلم
الحالة النفسية
متوسطة
أمراض مزمنة
سكر
أدوية مستخدمة
زيجدو ٥/١٠٠٠
تشخيص الطبيب
سكر نوع ثاني

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، من الأفضل اتباع حمية غذائية مع العلاج المتناول قبل أضافة نوع اخر ، ارتفاع السكر بسبب التعرض للقلق والتوتر قد يكون أمرا مؤقتاً يزول بزوال السبب ولابد من البدء في ذلك
تناول أكثر من نوعين قد يعرضك لانخفاض السكر وخاصة مع مجموعة sulphonylurea أمثلة الديامكرون