أنا عندي التهاب لثه ونظفت سناني مرتين واخدت مضاد حيوي...

رقم الاستشارة الطبية: 50728
تاريخ الاستشارة: 19 أكتوبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 48
زائر
أنا عندي التهاب لثه ونظفت سناني مرتين واخدت مضاد حيوي ولسه الوجع ودلوقتي باخد مضاد حيوي تاني اوجمتين الدكتور قال عندك جيوب ما العلاج في هذه الحاله وهل ممكن اخد كتافلام مع اوجمتين

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مندوب مبيعات
الحالة النفسية
كويس
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
مسكنات واوجمتين
تشخيص الطبيب
جيوب والتهاب لثه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الجيوب باللثه هي تجاويف لحميه بتحوي بواقي طعام والتي بتنحشر بين الاسنان بسببب وجود مسافات بين الاسنان
وطبعا بتنمو عليها بكتريا وفطريات مسببه التهاب والم وتورم ورائحه مش لطيفه
لذلك يجب طبيب الاسنان يفرغها وينظفها بآله معينه لها سن مدبب وممكن ذلك يؤدي لنزول دم قليل
وستستخدم بيتادين غرغرة مطهرة للفم
وممكن ماء وملح
وتقدر تاخد المضاد الحيوي والكتافلام مفيش مشكله