هل عمليه الحقن المجهري سببت مشكله في الدورة

رقم الاستشارة الطبية: 38760
تاريخ الاستشارة: 16 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 251
زائر
أنا شهر ديسمبر جائت الدورة يوم 31 لحد الشهر لي بعدو آخرها يوم 6 ومن يومها لحد شهر فبراير جائت يوم 15 وجائت احمر وبعدها على طول جائت بني ما السبب التاخر دة وقبلها شهر 9 كنت 31 عامله حقن مجهري وجائت الدورة من 17لحد يوم 24 والشهر لي بعد 22 لحد 25 هل العمليه عملت مشكله في الدورة ولا لا والعمليه كمان فشلت عايزة اعرف السبب لكل دة وهل ممكن يكون حمل او لا لاني مش بفقرق بين دم الدورة أو الحمل وكمان عندي صداع وغثيان وبحس بدوخة بقالي 3 ايام ونفسي مقطوع بس قليل اوك

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
الحالة النفسية
لا توجد
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد حاليا
تشخيص الطبيب
نساء و توليد

Dr Mary Attytalla

أخصائي صحة انجابية
اولا يجب عمل تحليل دم رقمى للحمل للتاكد
ثانيا عملية الحقن المجهرى لا تسبب اى مشكلة
لو كنت عاملة تحاليل هرمونية ابعتيها للاطلاع والمتابعه

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، نزول الدورة بهذه الطريقة احتمال يكون حمل ولذلك يجب عمل تحليل رقمي لهرمون الحمل بالدم Bhcg
عملية الحقن المجهري لا تسبب اختلال الهرمونات بل حتما هناك سبب لذلك
قد يكون لديك تكيسات بالمبايض أو ارتفاع نسبة هرمون البرولاكتين أو خلل بنشاط الغدة الدرقية أو انيميا ولذلك يجب عمل التحاليل الآتية
Serum prolactin level
Complete blood picture
Tsh ,free t3 , t4
Fsh , lh , estradiol , progesterone
AMH
كما يجب عمل سونار علي الحوض للتأكد من حالة المبايض واستبعاد وجود تكيسات تؤدي لتأخر التبويض