عملت حادثة من حوالي ٤٥ يوم او اكثر شوية واضطررت لتركيب...

رقم الاستشارة الطبية: 99521
تاريخ الاستشارة: 25 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 38
زائر
عملت حادثة من حوالي ٤٥ يوم او اكثر شوية واضطررت لتركيب مسامير وشريحة في الكاحل الايمن لتثبيت كسر وخلع في الكاحل
امتى اقدر امشي على رجلي طبيعي انا حاليا في مرحلة الجبس وهفكه كمان ٢١ يوم
ايه المراحل اللي هبدا فيها بعد فك الجبس وامتا اقدر امشي وادوس على الجبس

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الجبس بيسبب ضغط علي الاوردة وبيسبب تورم للمكان الموضوع بالجبس
وعدم تحريك الطرف الذي تم تجبيسه بيسبب ضمور مؤقت وضعف في العضلات
وبيجعل حجم العضله يقل
حاول طول ما الجبس موجود ترفع رجلك
ولا تحاول التحميل عليها كتير
ولو اضطررت للمشي به حاول تستعمل عكاز
وبعد فك الجبس تبدأ تمشي تدريجي بمساعده عكاز الي أن تستطيع المشي وحدك