علاج صداع التوتر المزمن مع مرض هيموفيليا

رقم الاستشارة الطبية: 14943
تاريخ الاستشارة: 31 أكتوبر 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 266
زائر
انا شاب اعاني من صداع التوتر المزمن منذ سنة و معي مرض هيموفيليا B
صعوبة في النوم و لا يوجد اعراض اخرى يزداد عند شد عضلات الرقبة و الرأس اعمل على الحاسب ساعات طويلة
هناك طنين اذنين
اخذت دواء tricyclic antidepressant سبب اعراض جانبية خطيرة

اخذت دواء SSRI اسيتالوبرام مدة ستة اشهر تحسن الصداع و لكن هذه الادوية تسبب مشكلة في تخثر الدم

هل استخدم ادوية مرخيات العضلات او مضاد التشنج كبديل ام دواء مضاد اكتئاب معين مختلف مثل bupropion
اريد دواء لا يؤثر على الدم و النزيف و يعالج صداع التوتر المزمن

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
هيموفيليا ب
أدوية مستخدمة
سيبراليكس
تشخيص الطبيب
صداع التوتر

Dr. Mustafa Elmohammedy

أخصائي باطنة وقلب
سيتالوبرام دواء امن جدا
و مفيش داعي انك تدخل تقرا عن الاعراض الجانبية لكل دوا هتاخده
الطبيب اللي كتب لك العلاج هو ادري منك بالاعراض
مش كل عرض مكتوب هيحصل
في حاجات شائعة و حاجات نادرة الحدوث
لو كل دوا مكتوب له اعراض جانبية مش هتاخده يبقي مش هناخد ادوية خالص
مدام العلاج مريحك استمر عليه
خللي بالك من نقطة اخيرة الادوية اللي بتؤثر علي الحالة النفسية اللعب فيها او جرعتها ممكن يعمل مشاكل نفسية تصل لحالات اكتئاب حاد او هلوسة