علاج خراج في الانف

رقم الاستشارة الطبية: 38183
تاريخ الاستشارة: 4 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 1500
زائر
انا بقالى كذا يوم عندي خراج في الانف و امبارح خدت اوجمنتين ١٠٠٠ و عدها بشوية الخراج فتح و خرح منعده صديد ف حاولت بقطنة صغيرة ودنة انظف الصديد براحة و بعدها الدم بس كان فيه حتة ناشفة شوية فللاسف حاولت انظفها معرفتيش بعدها بثوانى حسيت ان نفسى بيروح منى و دايخة و اغمى عليا و عندى فى البيت قالوا انى كنت قاطعة النفس بس الحمدلله فوقت
انا دلوقتى لسة حاسة بكتمة او تقل فى النفس شوية يعنى مش زى الطبيعى فهل دة هيروح مع الوقت ولا لازم اعمل حاجة او اروح لدكتور
شكرا مقدما
مع العلم انى سمعت ان منطقة الانف دى حساسة قوى و خطر عشان واصلة للمخ

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عمل ادارى
أمراض مزمنة
الحمدلله لا بس السكر ٦ يقال ما قبل السكرى

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، منطقة الأنف والشفاه العليا يسمي مثلث الdangerous area of the face المنطقة الخطرة لاتصالها بجيب بالمخ ولذلك يمكن أن تؤدي إصابة بالمنطقة الي امتداد الالتهاب أو الإصابة الي المخ
يجب العرض علي طبيب المخ والاعصاب لعمل أشعة مقطعية علي المخ واستبعاد الإصابة بذلك
كما يجب استعمال المضاد الحيوي بالحرعة التي وصفها الطبيب
مع استعمال اقراص alphintern قرص ثلاث مرات قبل الاكل بساعة

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
مرحبا بك
كما قلتى فمنطقة الانف منطقة خطر ولا يجب العبث باى جرح بها ولو كان صغير لانها متصلة بالمخ وخوفا من انتشار العدوى ووصولها للمخ
يجب مراجعة الطبيب للفحص ووصف العلاج المناسب