طنين في الاذن وضغط الدم غير منتظم

رقم الاستشارة الطبية: 25125
تاريخ الاستشارة: 13 يونيو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 681
زائر
انا بعاني من طنين في الاذن بقالي اكتر من سنه وروحت لدكاتره كتير قالولي ارتشاح في الطبله وعملت احتبارات ضغط اذن وسمع مرتين وكلهم مظبوطين ومفيش ارتشاح..
مؤخرا صوت الطنين بيزيد وأذني بتثقل وبتقلي راسي والضغط على طول مش مظبوط يا واطي اوي يا عالي ومعظم الاوقات ضربات قلبي سريعه وعندي مشاكل في النوم ومش عارفه اروح لدكتور مخ واعصاب ولا دكتور قلب (علماً بان صوت الطنين مستمر في كل الاوقات مش عند النوم بس والصوت بيعلي جامد مع علو ضربات قلبي)

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أدوية مستخدمة
لا أتناول أية أدوية

Dr. Alsaeed Muhammad

أخصائي طب الأسرة
ارتفاع الضغط يؤدى إلى الطنين و سرعة دقات القلب تنتج عن انيميا حادة أو مشاكل بالقلب تظهر أكثر برسم القلب أو أشعة تليفزيونية على القلب و لا علاقة بين الارتشاح و الطنين لأن الطنين له علاقة بالاذن الداخلية و عدم تأثر السمع يدل علي عدم وجود ارتشاح الرجاء عمل رسم قلب و صورة دم كاملة و فحص غدة درقية و تقليل الملح في الطعام و الابتعاد عن التوتر و الأصوات العالية لحين عمل الفحوصات

Dr Nasser Ali

استشاري باطنية وصدرية
اولا يجب تظبيط الضغط والعرض علي استشاري القلب وعمل فحوصات الدهون والكوليسترول بالدم ووظايف كلي وصورة دم كاملة ورسم قلب واشعة ايكو علي القلب
ثم العرض علي استشاري المخ والاعصاب وان امكن عمل اشعة رنين ع المخ والاذن الداخلية
تم عمل كونسلتو بين طبيب الانف وطبيب المخ والاعصاب
وان شاء الله خير

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
شفاكي الله
لابد من تنظيم ضغط الدم لأنه قد يكون هو السبب وكذلك عمل تحليل صورة دم كامله لأنه قد تكون مصاب بانيميا وهيا ماتسبب هذه الأعراض وبعد معرفة السبب اخذ العلاج اللازم....

مع تمنياتي لكم بالشفاء العاجل