طفل 6 سنوات بيشتكي من بطنه دايما

رقم الاستشارة الطبية: 38929
تاريخ الاستشارة: 19 فبراير 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 419
زائر
طفل 6 سنوات بيشتكي من بطنه دايما وكشفت عليه الدكتور قال التهاب في المعده وأخد دواء نيكسيبرو واتحسن فترة العلاج وبعدين بدأ يشتكي تاني

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
أدوية مستخدمة
نيكسيبرو
تشخيص الطبيب
التهاب في المعده

Dr Hanan Raid

أخصائي مكافحة العدوى
الف سلامه عليه طالما انه بيتكررالم البطن مفروض. يحلل بول وبراز وغالبا هيطلع ديدان عشان دي اكتر حاجه بتسبب الم للاطفال وعليه الامتناع عن الشيبسي. والكراتبه والانومي وما شابههم ويمتنع عن الشطه بكل صورها ولحين ظهور نتيجه التحاليل ممكن ياخد فسرالجين شراب

Dr Nehad Mohammed

استشاري طب الأسرة
الف سلامه
ممكن عمل تحليل جرثومة المعده في البراز
وطمنينا

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الم البطن في الأطفال له أسباب عديدة منها التهاب المعدة ، ارتجاع المرئ ، الإصابة بالديدان المعوية ، الإصابة بالميكروب الحلزوني ، حساسية الطعام وأسباب اخري متعددة
يجب عمل التحاليل الآتية
Helicobacter pylori igm
Stool analysis
Complete blood picture
كما يجب عمل سونار علي البطن لاكتشاف حالة القولون وأعضاء الجهاز الهضمي