شعر في المنطقه الحساسه لطفله٧ شهور

رقم الاستشارة الطبية: 64901
تاريخ الاستشارة: 5 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 296
زائر
ايه سبب ظهور شعر في العانه لطفله٧ شهور

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لو انتي بتستخدمي كورتيزون لعلاج التهاب الحفاض الذي يصفه بعض الاطباء للامهات لكي تضعه للاطفال ظنا منهم انه هو الذي سيجعل التهاب الحفاظ ينتهي خاصه في الحالات المستعصيه لكن الحقيقه السبب بيكون في التهاب الحفاضه في هذه الحالات هو الفطريات وان الكورتيزون بيزيد المشكله وفي نفس الوقت بيؤدي الى ظهور شعر في العانه عند الطفل وترقق الجلد ويمكن يتم امتصاصه كمان ويؤدي الى مشاكل في نمو الطفل
أما لو انت لم تستخدمي كورتيزون لعلاج التهاب الحفاض في الطفله فممكن يكون هذا الشعر امر طبيعي بسبب نسبه قليله من هرمون الذكورة موجودة عندها ودة ممكن يكون شيء عارض لان الطفله عضاءها التناسليه انثوية طبيعيه
اما لو مولودة جديد واعضاءها مش عارفين نفرق بينها وبين اعضاء ذكر وبيكون لديها قيء شديد ومشاكل بالصوديوم والبوتاسيوم بنشك في مرض اسمه
congenital adrenal hyperplasia
ودة تضخم غدة كظريه بيتولد به الطفل اعضاؤه التناسليه لا هي ذكر ولا هي انثي وبيكون فيه نسبه هرمون التستوستيرون عالي وهو هرمون الذكورة
عامه اعرضي الطفله ع دكتور غدد صماء وممكن تطلب منك تحليل هرمون
cortisol وتحاليل املاح الدم وتحاليل جينات