شرقة كحة مع شعور بوجود بلغم في الحلق

رقم الاستشارة الطبية: 24321
تاريخ الاستشارة: 29 مايو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 5484
زائر
عندي زي شرقة كحة كدة كأن في بلغم في اخر زوري ومش عارف اجيبه وبتجيلي ف اوقات مختلفة من اليوم خصوصا لما باجي انام او بعد ما باكل .. مالهاش اي علاقة بالبرد ومستمرة معايا بقالها اكتر من سنتين مش عايزة تروح باي علاج ..

كشفت باطنة وكان عندي تعب قولون وارتجاع مريئ واخدت علاج قولون كل اعراضه تنتهي وابقي كويس الا شرقة الكحة دي مستمرة ومش لاقي لها حل واوقات بقدر اجيب البلغم ده بالكحة وبيكون بسيط بس مابتنتهيش ...
العلاجات اللي استخدمتها

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أدوية مستخدمة
ادوية مختلفة طاردة للبلغم + ليڤوكسين + ادوية معدة controloc + garopride
تشخيص الطبيب
قولون وارتجاع مرئ لكن معرفش سبب شرقة الكحة بدليل انه اداني لها كذا علاج من طارد بلغم وكحة لمضاد حيوي للبكتيريا لدوا شرب حساسية

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
ارتجاع المرئ من توابعه التهاب في الحنجرة نتيجة صعود حامض المعدة إلى البلعوم مما يؤدى إلى السعال و ألم الحلق و الاحساس بالشرقه لذلك يوصي بفحص الحلق لدى أخصائي الأنف والأذن وكذلك تناول علاج المعدة مع تجنب تناول الأطعمة الحارة والمشروبات الغازية والمقليات كما يوصي بعدم النوم بعد الأكل مباشرة وتجنب التدخين إذا كنت مدخن وكذلك إجراء تحليل جرثومة المعدة stool H pylori antigen، شفاك الله وعفاك.

Dr Yasmeen Elhasany

Family Physician
قد يكون السبب في الشرقه هو ارتجاع المرئ نتيجه للحموضه ننصح بالمواظبه علي علاج المعده وتجنب المشروبات الغازيه والحاره والمقليات وايضا التدخين وتجنب النوم المباشر بعد الاكل
شفاك الله