ابنتى عندها 6 سنوات تتناول دواء ازماكاست 5 مجم قرص كل 12...

رقم الاستشارة الطبية: 97974
تاريخ الاستشارة: 12 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 142
زائر
ابنتى عندها 6 سنوات تتناول دواء ازماكاست 5 مجم قرص كل 12 ساعه لمدة شهران
واكتشفت أن الجرعة المقررة هى قرص واحد يوميا
هل هناك ضرر قد حدث من الجرعه الزائدة وكيفية اكتشافه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طفلة
تشخيص الطبيب
حساسية بالصدر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
متقلقيش
ازما كاست مادته الفعاله montelokust
بيستخدم كمضاد للحساسيه في حالات الازما الصدريه وحساسيه الانف المزمنه
وهو ليس له سميه خطيرة والجسم بيتخلص من الادوية الزائدة عن طريق التكسير في الكبد وبينزل ناتج التكسير في البول والبراز
مش حيحصل ضرر ان شاء الله لان الجرعه متقسمه علي اليوم بحيث مفيش حمل شديد علي خلايا الكبد او انابيب واغشيه الكلي
لكن المرة القادمه تأكدي من جرعات الادوية بالذات قبل ان تعطيها للاطفال