بنت اختي عندها ٣سنين عندها امساك شديد من وهي بيبي روحنا لدكاترة كتير ووصلنا ان بقينا نديها دوفلاك ١٠ سم صبح وليل وأحيانا زيت خروع ولبوس جليسرين...

رقم الاستشارة الطبية: 41751
تاريخ الاستشارة: 12 أبريل 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 334
زائر
بنت اختي عندها ٣سنين عندها امساك شديد من وهي بيبي روحنا لدكاترة كتير ووصلنا ان بقينا نديها دوفلاك ١٠ سم صبح وليل وأحيانا زيت خروع ولبوس جليسرين وتقعد بالأسبوع متعملش وبتتألم اوي وتعيط وتترعش وفي الاخر متعملش عرضناها علي دكتور جراحة عشان لو لا قدر الله عندها شرخ قالت مفيش ونظموا أكلها وهي اصلا اكلتها ضعيفه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
ممكن يكون طبيعة حركة الامعاء عندها قليلة وممكن تكون بتعانى من عسراذا لزم الامر وربنا يعافيها هضم فعليك بعمل صورة دم كاملة وتحليل براز كامل والاكل يكون به كائنات طبيعية مثل الزبادى والاكثار من شرب الماء والسوايل وخاصة اللبن الرايب والتقليل من آكل العيش الابيض والمعجنات والاكثار من الفواكه والخضروات الغنية بالمعادن والفيتامينات ومراجعةالطبيب طبيب اطفال

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
يحدث الامساك المزمن عند الاطفال بسبب نقص الالياف بالطعام او بسبب حساسية الالبان او حساسية الطعام او بسبب مشاكل خلقية بالجهاز الهضمى او مشاكل الامعاء والمستقيم والشرج او مرض سيلياك ومشاكل التمثيل الغذائى وقصور الغدة الدرقية
يجب العرض على طبيب الجهاز الهضمى للفحص السريرى و عمل سونار على البطن للتشخيص والعلاج المناسب
مع تعديل نمط الحياة والاعتماد على الاطعمة عالية الالياف مثل الحبوب الكاملة او الخضراوات والفواكه وزيادة النشاط البدنى وتنظيم عادات واوقات دخول المرحاض
وتناول دوفلاك شراب ٧ مل صباحا ومساءا
واستخدام الحقنة الشرجية اذا لزم الامر

التعديل الأخير: