اشعر بضيق تنفس بعد الاكل

رقم الاستشارة الطبية: 24779
تاريخ الاستشارة: 7 يونيو 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 347
زائر
احس ان نفسي مش بيوصل كلة بس ده مثلا بيحصل بعد الاكل احيانا او لو فكرت في ضيق ده بيجلى بيروح لما ادخل الحمام انا باخد دواء للقولون روحت كشفت وكتبلى علاج لى ارتجاع المريئ وبعدين حسيت وجع بطنى راح بس مشكلة النفس مش بيوصل ده مش راح كتبلى على دواء للقولون العصبى خدتولمدة ٣ ايام حسيت ان كويس وقفتو بعدها رجعتلى تانى نفس مشكلة و انا بجد تعبت من موضوع ده انا لما بجى انام بيروح ولا اكن فيااا حاجة لما اتشغل فى حاجة او اتكلم مع حد مش بتجلى حاجة

بس اول ما افكر فى حوار الضيق ده بتجيلى فى انا مش عارف ده كده مشكلة فى الرئة ولا فى قولون ولا اية بظبط ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
165.5
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
Coloverin

Dr Shrouk Hamed

طبيب باطنة عامة
مشكلة التنفس لها أسباب عدة ...وطبقا لوصفك للأعراض ف الأغلب هذة المشكلة ترجع الي انتفاخ القولون ... وهي في بعض الحالات مشكلة مزمنه تتطلب المحافظة والابتعاد عن بعض الاطعمة المسببة لزيادة الانتفاخ مثل البقوليات والبصل والثوم وبعض انوع الاطعمة الدسمة وغيرها..ولكن هناك أسباب أخري كالانيميا ومشاكل الصدر والقلب قد تسبب مشاكل التنفس تعتمد علي العمر والتاريخ المرضي للفرد.

Dr. Mohamed Gamaleldin

استشاري أول طب أطفال
مساء الخير ، بخصوص مشكلة التنفس لديك ، هل قمت بفحص القلب(echo),
حول القولون ، هل أجريت تحليلًا عامًا للبراز لمعرفة ما إذا كان هناك طفيلي أو دودة.