ضربات قلبي مش مظبوطه بعد تناول بروفين

رقم الاستشارة الطبية: 2164
تاريخ الاستشارة: 18 يناير 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 1081
زائر
كان عندى القولون العصبى واخدتله حقن وبرشام والحمد لله ارتحت ... بس جيت النهارده كنت تعبانه اضطريت انى اخد مسكن ... اخدت 2 بروفين 400 ... اخدته لانى بمتحن وكان لازم اروح الامتحان هاديه ... بعد م اخدته حسيت ان ضربات قلبى مش مظبوطه وكمان النفس بحس انه داخل بكميات رهيبه وده شىء مزعج جدا وكمان مش طبيعى لان انا عندى مشكله ف النفس والمفروض يبقى ضعيف ... حاسه بأرق مش طبيعى

الجنس
أنثى
العمر
أمراض مزمنة
القولون العصبى وكنت امتلك اشتباه ف الزائده واحيانا يرتفع ضغط الدم
يجب أن تؤخذ حبوب بروفين بشكل صحيح فهي مسكن للألم وخافض للحرارة وليست مهديء والجرعة التي تناولتيها كبيرة بالنسبة لسنك ووزنك ويجب الرجوع للطبيب قبل استخدام أي دواء.

زائر
يجب أن تؤخذ حبوب بروفين بشكل صحيح فهي مسكن للألم وخافض للحرارة وليست مهديء والجرعة التي تناولتيها كبيرة بالنسبة لسنك ووزنك ويجب الرجوع للطبيب قبل استخدام أي دواء.
طب المفروض اعمل ايه عشان اتخلص من الاعراض الى ظهرت ... شكرا جزيلا لحضرتك ... انا فعلا استخدمته ك مسكن لان الالم كان شديد ف جمبى

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
لقد تناولتي جرعة كبيرة من البروفين و هذا له تأثير خطر جدا على القلب و الكبد و الكلي و بالفعل مع زيادة الجرعة يحدث عدم انتظام في ضربات القلب.. و يجب علاج سبب ألم الجنب و ليس الاعتماد على المسكنات فهي ليست علاج.. و قد يكون ألم الجنب لو في الجانب الأيمن فقد تكون التهاب في الزائدة الدودية و لذلك يرجى استشارة الطبيب الباطني للإطمئنان.. و عدم تناول المسكنات بكثرة و يمكن استبداله بمسكن أكثر أمانا مثل البنادول و النوفالدول التي تكون مادتها البارسيتامول.. و يمكن شرب كوب من الينسون أو النعناع أو الشاي كمسكن طبيعي.. مع التمنيات بالشفاء العاجل