استشارات طبية

اسأل طبيب

تسجيل/دخول

مواضيع طبية

قاموس طبي

حاسبات طبية

ارتفاع TSH وعدم الانتظام على أدوية قصور الغده الدرقيه

رقم الاستشارة الطبية: 13158
تاريخ الاستشارة: 28 سبتمبر 2020
أجوبة: 17 / مشاهدات: 2666
زائر
انا عندي غده من حوالي ٦ سنوات وهي غده وراثيه ونوعها هو قصور الغده الدرقيه
ومن ٦ سنوات وانا مستمره في الدواء الثيروكسين
في بعض الاحسن اوقف العلاج فيحصلي بعض المشاكل الصحيه فارجع التزم
المره هذه تركت الدواء لمده ٣ ايام وفي صباح اليوم الرابع حصلي نبضات قلب سريعه جداً
نزلت المستشفى قالوا لابوجد شي
وعلى بالليل حصلتلي نفس المشكله
ولما نزلت المستشفى اعطوني منظم لضربات القلب
وفي اليوم التالي ذهبت لدكتور الغده واعطاني دواء بيتاكور لتنظيم ضربات القلب

وبعد ضهور التحليل ظهر نتيجه ال tsh ٢٩ في حين انه اقصى شئ في الطبيعي هو 5

سؤالي هو هل دواء بيتاكور قرأت عنه ورأيت انه قد يؤذي القلب ويؤدي الفشل وانه يوقف عمل الاتصال الكهربائي بين الاذين والبطين
متى تظهر هذه الاعراض ؟؟ هل مع العلاج المستمر لفتره طويله ام من اول مره تظهر الاعراض الجانبيه
انا خائفه جدا من هذا الدواء وكل نص ساعه اتأكد انه ضغي لم ينخفض
 
الجنس
أنثى
العمر
3

Dr. Marwa Amr

أخصائي طب الأسرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أولا تحاليل TSH تشير إلى أن جرعة الالتروكسين غير مناسبة (قليلة)وتحتاج إلى تعديل بعد استشارة طبيب الغدد
بالنسبة لعلاج القلب والعلاج المناسب يتم تحديده بناء على نوع اضطراب ضربات القلب والذى يظهر فى تخطيط القلب ECG ويحدد العلاج المناسب الطبيب المعالج
وعلاج بيتاكور منظم لضربات القلب و مثل أى دواء قد تكون له بعض الآثار الجانبية و التى قد تحدث نادرا فلا داعى للقلق طالما أن الطبيب المعالج يراه مناسبا لحالتك
وهناك بعض النصائح يمكن أن تساعد على تهدئة ضربات القلب مثل التقليل من تناول المنبهات كالشاى والقهوة والنسكافيه وأخذ قسط كافى من النوم و الابتعاد عن القلق والتوتر قدر المستطاع
و ألف سلامة على حضرتك
 

Dr. Saja Alweshah

طبيب عام
لا يجوز ايقاف الدواء بدون وصفه طبيه لذلك - قصور الغدة يعني انك بحاجه الى دواء الثايروكسين لمدى الحياه وممنوع ايقافه لما لديه من اثار جانبية خطيرة - اما عن دواء البيتاكور لا يجوز ايقافه بدون وصفه طبيه لذلك يرجى التواصل مع الطبيب المختص لذلك واذا ظهرت لديك اعراض جانبية يجب مراجعة الطبيب ليقوم بتغيير الدواء - وهو دواء يعالج اختلال في ضربات القلب ، ارتفاع الضغط ، حالات اخرى .
 

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
أولا المريض بقصور الغدة الدرقية يتناول الثيروكسين مدى الحياة .
ولا يجب وقف هذا الدواء وتتم متابعة الجرعة بتحاليل TSH, FT3, FT4 كل ثلاثة أشهر.
مستوى TSH عندك عالى جدا وهذا بسبب عدم الانتظام فى تناول جرعة الثيروكسين.
سوف تتحسن الاعراض بعد الانتظام فى أخذ الدواؤ
 

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
هذا الدواء هو منظم لدقات القلب وليس له اي تاثير ظار وليس كل مانقراه عن هذا الدواء يمكن ان يكون صحيح
الاهم من الخوف من تاثير الجانبية للادوية هو الالتزام بدواء الغدة لان اهماله اكثر خطورة من تاثير بيتاكور
 

Dr. Hanaa Mohamed

أخصائي باطنية
قصور الغده الدرقيه او خمولها يسبب في الغالب بطئ بضربات القلب ونتيجه الtsh 29 تعبر عن خمول شديد بالغده وهذا لأي تماشي مع حدوث تسارع بنبضات القلب لذلك وجب عليكي عمل باقي التحاليل FT3.. Ft4 وعمل سونار على الغده لتأكيد المشكله
بالنسبه لدواء بيتاكور فهو يقلل من تسارع النبضات وينظمها ولاداعي للقلق من استخدامه
 

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
اولا قبل البدء في استخدام اقراص البيتاكور يجب الذهاب الى طبيب القلب للفحص الطبي والتقييم وعمل رسم القلب العادي والمجهود ثم اشعه ايكو علي القلب لتشخيص حاله القلب وهل استخدام البيتاكور لا يؤثر علي القلب.
الدواء له أعراض جانبية وله محاذير كثيره كما ذكرتي لذلك يجب أن يستخدم تحت إشراف طبيب القلب ويحذر خصوصاً في حالة الاستمرار عليه.
الافضل لك الإستمرار علي علاج الغده الدرقيه لان ترك علاج الغده الدرقيه قد يكون هو سبب المشكلة.
 

Dr. Noha Khalil

اخصائى باطنة عامة
صباح الخير
تحليل ال Tsh مرتفع طبعا و حضرتك مش محددة الجرعة اللى بتاخديها بس فى العموم حضرتك ممكن تزودى جرعتك ٥٠ ميكروجرام على الجرعة الاساسية و اهم حاجة الميعاد الذى يؤخذ فيه العلاج و هو الساعة السابعة صباحا يوميا و بعد ٦ اسابيع حضرتك تعيدى التحليل تانى حتى نستطيع تقييم فعالية العلاج
بالنسبة للبيتاكور حضرتك بتاخدى جرعة كام؟ ان كانت الجرعة ٥ مجم او ١٠ مجم فلا داعى للقلق هى جرعة صغيرة و مشكلة ضربات القلب سوف تختفى مع تظبيط معدلات هرمون الغدة الدرقية
مع ملاحظة ان العلاج يجب ان يؤخذ يوميا و عدم الاهمال فى التحليل الدورى و متابعة طبيب الغدد الخاص بحضرتك
 
زائر
مساء الخيرر
انا كنت كتبت استشاره على الموقع وحقيقي مكنتش متخيله انه حيكون في كل الردود ديه انا اشكركم جداً جداً
حابه اعيد صياغه حالتي
انا مريضه بقصور الغده الدرقيه من سنوات كتيره
وحالياً الجرعه اللي باخدها هي ٧٥ كل يوم و١٠٠ يوم الجمعه فقط
وقفت الدواء لمده ٣ ايام وفي صباح اليوم الرابع حصلي نبضات قلب سريعه جداً وبالليل حصل نفس المشكله ونزلت للمستشفى ادوني دوا isoptin 4cm وحالتي استقرت شويه
وتاني يوم عملت تحليل للغده وكان نتائج التحليل كالتالي :
Tsh-29 مع انه اقصى حاجه في الطبيعي ٥
Ft4- Ft3 كانوا في المعدل الطبيعي
فرحت للدكتور زودتلي الجرعه لل١٠٠ كل يوم
ومعاه دوا بيتاكور لمده اسبوع ٨٠ ملغ نص الصبح ونص بالليل
سؤالي هو :
ازاي يبقى عندي ضربات قلب سريعه مع انه الغده هي قصور في الغده مش زياده افراز
السؤال التاني/
انا شخص وسواس لابعد حد وعندي قلق من كل حاجه
فلما قريت عن بيتا كور قريت اثار جانبيه من ضمنها انه يأثر على القلب وكهرباء القلب
مع العلم اني قبل مااخد الدوا عملت تحاليل على انزيمات القلب وكانت طبيعيه
فهل الاثار الجانبيه تظهر فور اخذ الدواء وله بعد فتره من اخذ الدواء ؟؟ وايه هي الاعراض اللي تخليني اتأكد انه دي اعراض جانبيه
انا باخده على اليوم الثاني على التوالي بس الضغط مضبوط ودقات القلب مضبوطه لكن بحس انه جسمي بيوجعني اول مااخدوا بالذات رجلي بحس انه اعصابها بتكون تعبانه بس مش قادره احدد عل ده بسبب الوسواس لاني اول مااخد الدوا ابدا افكر في انه ممكن يأديني وله ده عرض جانبي
شكرا مقدماً ليكم جداً
 

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
قصور الغدة الدرقية يؤدى غالبا الى تباطؤ ضربات القلب ولكن قد يكون مصحوب بتسارع ضربات القلب اذا كانت الجرعة المستخدمة فى العلاج زائدة او أن هناك سبب اخر لتسارع ضربات القلب غير مرتبط بالعدة من الاساس كنوبات القلق والتوتر pannic attacks والافراط فى شرب الكافيبن او المجهود العنيف او الانيميا..
بالنظر الى تحليل TSH انتى بحاجة الى زيادة الجرعة
 

Dr. Amany Hosny

طبيب تغذية علاجية
حضرتك طبعا لازم تتابعي الغده الدرقيه وتحاليها وتتابعي عن طبيب الغدد الصماء ولكن اظن ان كل اعراضك نتيجه للوسواس مادامت ضربات القلب منتظمه ويحدث انتظام لاعراض الغده اذن ليس هناك مشكله من الادويه ايضا دواء بيتاكور لايظهر له اعراض جانبيه الابعد الاستخدام لفتره طويله
عليكي تهدئه نفسك وعدم القلق حتي تتحسن حالتك النفسيه ويتحسن معه حالتك الصحيه
 

Dr. Marwa Amr

أخصائي طب الأسرة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
غالبا الألم الذى تشعرين به فى جسمك ليس له علاقة بالدواء ولكنه متأثر القلق أو كما قولتى الوسواس
وأنا أرجح أن مشكلة ضربات القلب عندك سببها أيضا القلق والتوتر وليس سبب عضوى
فحاول أن تبتعد عن المنبهات كالشاى والقهوة
واحرص على أخذ قسط كافى من النوم
وألف سلامة على حضرتك
 

Dr. Noha Khalil

اخصائى باطنة عامة
لما حضرتك نزلتى المستشفى بضربات قلب سريعة كان عندك تذبذب اذينى و لا ماذا كانت المشكلة لان علاج الisoptin يؤخذ فى حالات التذبذب الاذينى او البطينى و اذا كانت ايا منهم فكانت تستدعى عمل ايكو على القلب للاطمئنان لو معك التخطيط القلبى اللى اخذتى عليه isoptin يا ريت لو حضرتك تصوريه لان من الممكن انها مشكلة اخرى غير الغدة الدرقية
بالنسبة للالم اللى حضرتك بتوصفيه بعد اخد الدواء فهو ليس منه و غالبا من التوتر و القلق اللى حضرتك فيه مع ان مشكلة الغدة الدرقية سهل السيطرة عليها بالعلاج و بتعيشى حياة طبيعية تماما على العلاج فلا داعى للقلق
 

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
أسباب ضربات قلبك السريعه غالبا تكون نتيجة القلق والتوتر فنرجو الراحه والنوم الكافي والبعد عن شرب المنبهات مثل الشاي والقهوة وممكن تكون نتيجة وجود انيميا فعليك بإجراء صورة دم كاملة لمعرفة وجود أنيميا أم لا وممكن ان تكون نتيجة زيادة جرعة الثيروكسين فعليك مراجعة طبيب الغدد
 
زائر
مساء الخيرر
انا كنت كتبت استشاره على الموقع وحقيقي مكنتش متخيله انه حيكون في كل الردود ديه انا اشكركم جداً جداً
حابه اعيد صياغه حالتي
انا مريضه بقصور الغده الدرقيه من سنوات كتيره
وحالياً الجرعه اللي باخدها هي ٧٥ كل يوم و١٠٠ يوم الجمعه فقط
وقفت الدواء لمده ٣ ايام وفي صباح اليوم الرابع حصلي نبضات قلب سريعه جداً وبالليل حصل نفس المشكله ونزلت للمستشفى ادوني دوا isoptin 4cm وحالتي استقرت شويه
وتاني يوم عملت تحليل للغده وكان نتائج التحليل كالتالي :
Tsh-29 مع انه اقصى حاجه في الطبيعي ٥
Ft4- Ft3 كانوا في المعدل الطبيعي
فرحت للدكتور زودتلي الجرعه لل١٠٠ كل يوم
ومعاه دوا بيتاكور لمده اسبوع ٨٠ ملغ نص الصبح ونص بالليل
سؤالي هو :
ازاي يبقى عندي ضربات قلب سريعه مع انه الغده هي قصور في الغده مش زياده افراز
السؤال التاني/
انا شخص وسواس لابعد حد وعندي قلق من كل حاجه
فلما قريت عن بيتا كور قريت اثار جانبيه من ضمنها انه يأثر على القلب وكهرباء القلب
مع العلم اني قبل مااخد الدوا عملت تحاليل على انزيمات القلب وكانت طبيعيه
فهل الاثار الجانبيه تظهر فور اخذ الدواء وله بعد فتره من اخذ الدواء ؟؟ وايه هي الاعراض اللي تخليني اتأكد انه دي اعراض جانبيه
انا باخده على اليوم الثاني على التوالي بس الضغط مضبوط ودقات القلب مضبوطه لكن بحس انه جسمي بيوجعني اول مااخدوا بالذات رجلي بحس انه اعصابها بتكون تعبانه بس مش قادره احدد عل ده بسبب الوسواس لاني اول مااخد الدوا ابدا افكر في انه ممكن يأديني وله ده عرض جانبي
شكرا مقدماً ليكم جداً
انا رجعت نشرت الاستشاره تاني ومرفق فيها الصور عشان مش عارف اررد على الدكاتره اللي ردوا عليه اعذروني
 

المرفقات

  • B7CAD295-6CCA-4590-8E6A-D5FF483511DC.jpeg
    B7CAD295-6CCA-4590-8E6A-D5FF483511DC.jpeg
    2 MB · المشاهدات: 292
  • 250236E9-5B90-472C-97E7-15168CBF195E.jpeg
    250236E9-5B90-472C-97E7-15168CBF195E.jpeg
    2 MB · المشاهدات: 1,316
  • 75CD342D-BE72-4F6C-B186-6EDEAE199F76.jpeg
    75CD342D-BE72-4F6C-B186-6EDEAE199F76.jpeg
    1,023.7 KB · المشاهدات: 1,031
  • 7E0F0FB6-67D6-46E3-867A-D7C6C04978B3.jpeg
    7E0F0FB6-67D6-46E3-867A-D7C6C04978B3.jpeg
    1,006.9 KB · المشاهدات: 1,392
  • 136FD839-4BCF-4F7F-AE8B-D57A853A0703.jpeg
    136FD839-4BCF-4F7F-AE8B-D57A853A0703.jpeg
    1,010.8 KB · المشاهدات: 2,412

Dr. Noha Khalil

اخصائى باطنة عامة
تمام رسم القلب طبعا حضرتك المفروض بتصورى الstrip الرسم كاملا بس من الجزء اللى باين فهو تسارع عادي فى ضربات القلب المعدل بتعه كان على ١٠٠ فى الدقيقة و ليس به تذبذب اذينى غالباما يحدث مع حضرتك هو تسارع بسبب التوتر و لا تقلقى البيتاكور هيهدىء ضربات القلب عند نوبات التوتر هى السبب و بالنسبة لعلاج الغدة الدرقية فهتزيد الجرعة حسب ما قالك الطبيب و بعد ٦ اسابيع هنحلل تانى و الحمد لله مفيش اى حاجة تدعو للقلق
 

Dr. Amany Hosny

طبيب تغذية علاجية
انا مازلت عند راي السابق ليس علاقه للبيتاكور بالموضوع وعليك تهدئه نفسك عيدي رسم القلب مره اخري بعد الانتهاء من البيتاكور واستمري علي علاج الغده
 

Dr. Hanaa Mohamed

أخصائي باطنية
تخطيط القلب غير واضح لابد أن تصوريه كاملا وبطريقه صحيحه لكن ظهر فيه ان دقات القلب 101 وهذا المعدل طبيعي لكن احساسك بالتسارع سببه التوتر والقلق وممكن يكون أيضا استخدام المنبهات مثل الشاي والقهوه وتحليل الغده هذا يدل على كسل بها ولابد من زياده الجرعه كما وصفها الطبيب وأعاده التحليل بعد شهرين
بالنسبه للبيتاكور فهو مناسب لحالتك ويهدي معكي النبضات ولايوجد منه أي مشكله في حالتك