حضرتك انا والدتي عندها 40سنه جالها في البدايه عنيها...

رقم الاستشارة الطبية: 56617
تاريخ الاستشارة: 12 مارس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 36
زائر
حضرتك انا والدتي عندها 40سنه جالها في البدايه عنيها الاتنين زغللو هي من اول ما ابتدت الحكايه ديه وهي عينها اليمين كانت الزغلله اقوي فيها وبعد كده العين الشمال راحت منها الزغلله دلوقتي العين اليمني فيها زغلله وبتشوف سواد وبتقول ان هي شايفه قرنيه العين ولونها بنفسجي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
يوجد حاله نفسيه
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا تأخذ ادويه للعين ولكن كانت بتاخد باروفين وبرشام سريع المفعول اللي هو نصو اصفر وابيض
تشخيص الطبيب
هو الدكتور قال ممكن نظر دخلت عملت اختبار نظر العين الميني ساعتها مشفتش بيها حاجه خالص واقعدو يحطو في عدسات لاختبار النظر ولكن لم تشوف منها وفي الاخر خالص الدكتور راح شك في الشبكيه وقال اعملي اشعه علي قاع العين احنا لسه معملنهاش هل الدكتور ده كلامه صح ولا لا وشكرا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
يجب اجراء فحص قاع عين بعد التوسيع بقطرة التوسيع
ولو ظهر مشكله بالشبكيه او بعصب العين سيحولها الطبيب لاجراء اشعه مقطعيه علي العين oct
واشعه بالصبغه علي شبكيه العين لاستبعاد وجود انفصال شبكيه
ويجب فحص مجال الرؤيه وقياس ضغط العين
ويجب تحليل سكر تراكمي وقياس الضغط ودهون الدم