وجع في الظهر قبل الدورة الشهرية

رقم الاستشارة الطبية: 27535
تاريخ الاستشارة: 25 يوليو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 687
زائر
قبل البريود بيجيلي وجع في ظهري جامد اووي ممكن قبلها باسبوع أو اكتر وفتره البريود كلها وجع غير طبيعي لازم مسكن قوي جدا وساعات مش بيجيب نتيجه ببقا بموت منه هل استشاره الطبيب قبل البريود أو أثناء البريود

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
اهلا بكي
الف سلامه عليكي
هذي الالام تعتبر طبيعيه مع معظم البنات لكن احيانا تكون زايده و هي نتيجة تقلصات الرحم
ممكن تستخدمي حبوب بروفين ٤٠٠ مجم ٣ مرات في اليوم قبل الدوره ب ٣ ايام و اثناء الدوره
بالاضافه لحبوب بسكوبان ٣ مرات في اليوم قبل الدوره الشهرية ب ٣ ايام و أثناء الدوره
.. زيارة الطبيبه اذا حبيتي بيكون مع بداية ظهور الالم

Dr Hazem Magdy

طبيب رعاية مركزة وقلب وحالات حرجة
يجب عمل كمادات دافئة باستمرار. يجب استشارة طبيب نساء قبل الدورة لوصف دواء محدد يقلل من هذه الأعراض

Dr. Nabila abd elsalam

استشاري طب الأسرة
السلام عليكم الشكوى من ألم الدورة الشهرية يرجع لوجود احتقان بالحوض والرحم لذا يستلزم البعد عن المنبهات والكافيين و الاملاح والسكريات في الأكل قبل موعد الدورة بأسبوع مع شرب سوائل دافية واستخدام مضاد للتقلصات مثل سبازموسيبراجين أقراص مرتين يوميا قبل ميعاد الدورة بأسبوع مع الاهتمام بتدفئة الجسم ويرجي عمل سونار على الرحم وممارسة بعض تمارين للبعد عن التوتر والقلق