نقص البكتريا النافعة أم حساسية طعام

رقم الاستشارة الطبية: 328
تاريخ الاستشارة: 13 نوفمبر 2019
أجوبة: 3 / مشاهدات: 450
زائر
ابني البالغ من العمر سنة ونصف مشكلتة انة عندما ياكل الاطعمة التالية يتبرزها فورا، وان ابتعدت عنها يتحسن ويتبرز مرة فى اليوم وهي: البقوليات بانوعها اللحوم الفاكهة الالبان ومنتجاتها البيض اى انواع الزيوت حتى زيت الزيتون كل منتجات القمح من مكرونات وخبز وشعرية وغيرها والاسماك عموما

أما الاطعمة التى لا يتعب منها فهي الارز الجزر البطاطا البطاطس الفاصوليا فلفل رومى قلقاس بروكلى عسل اسود عسل ابيض

ذهبنا به اولا لاخصائية اطفال شخصت انها دوسنتاريا وبعد تجارب كثيرة مع الولد ذهبنا بة لدكتور جهاز هضمى شخص الحالة على انها حساسية طعام

فذهبنا الى دكتولر حساسية طعام وبعد اجراء التحاليل الازمة قال انه لا يوجد حساسية عند الطفل وبتقدير القادر منذ يومين عثرنا على لبن يعزز البكتريا النافعة ولم يتعب منه

سؤالى هو: هل ما عند الطفل مجرد نقص البكتريا النافعة حيث انة تعرض ولفترة طويلة لاسهال مخاطي

كيف يفقد الانسان البكتريا النافعة وكيف يعززها؟

ما الطبيب او التخصص الذى اعرض طفلي عليه

من اشهر اسباب القضاء ع البكتيريا النافعة هو الاستخدام المفرط للمضادات الحيوية ، مما قد يؤدي الى حالات خطيرة ابسطها الاسهل
لا يوجد طريقة لتنميتها ، ولكن فقد الابتعاد عن المضادات غير الضرورية والابتعاد عن الطعام المتعب

Dr. Rasha Gamal Eldin

أخصائي جلدية وتناسلية وتجميل وتغذية علاجية
واضح من الاعراض أنها حساسية من بعض الأطعمة يجب الابتعاد عنها أو اعطائها بالتدريج بكميات صغيرة ومع الوقت الحساسية بتختفي

Dr. Sally Aboelesaad

أخصائي طب أطفال
الف سلامه علي ابنك
في اطفال بيبقي عندهم اضطراب او سوء هضم لاكلات معينه دون غيرها وده ف الغالب بيكون بسبب ان الام بتدي الطفل الحاجات دي ف سنه صغير جدا يعي المفروض فطام الطفل يبقي علي مراحل وكل شهر انواع معينه من الاكلات ماينفعش الطفل ياكل كل حاجه مره واحده ولو ده حصل ففي اكلات بتبقي تقيله علي الطفل ومعدته وبالتالي الطفل مع الاستمرار جسمه مش بيهضمها
وفي اطفال بيبقي عندهم حساسيه لكلات معينه باقي الطفل بديله كميات بسيطه خالص منها علي فترات متباعده ونعمل تحاليل بانتظام
استمري علي اللبن اللي ريح ابنك فتره وباذن الله هيبقي كويس
اهتمي تزودي مناعته وابعدي عن الاكلات والاطعمه سريعه التحضير