مشكلتي بدأت من سنه حسيت فجأة بتعب في أسفل الضهر احساس في منتصف اسفل الضهر بثقل شديد ويظهر مع اقل مجهود والم زي الشد العضلي بالظبط كشفت عند 3...

رقم الاستشارة الطبية: 42753
تاريخ الاستشارة: 8 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 275
زائر
مشكلتي بدأت من سنه حسيت فجأة بتعب في أسفل الضهر احساس في منتصف اسفل الضهر بثقل شديد ويظهر مع اقل مجهود والم زي الشد العضلي بالظبط كشفت عند 3 دكاترة كلهم اجمعوا ان مفيش مشكله في الفقرات ولا الاعصاب وعملت اشاعه عاديه ورنين وطلع مفيهاش مشكله فالدكتور قالي ده ضعف عضلات واعملي علاج طبيعي عملت جلسات وتمارين بس الالم انتقل لأعلي الظهر اللي هو لما بتألم من فوق الظهر يلغي احساسي بالم اسفل الضهر والعكس وكشفت باطنه ونسا وعملت تحاليل كلها مفيهاش حاجه... بس ف دكتور قالي ممكن ده يكون نفسي انا فعلا مريت بازمات نفسيه والاعراض دي ظهرت فجأه ومش عارفه اعمل ايه اكمل مع دكتور عظام ولا نفسي ولا علاج طبيعي محتاجه رد ضرورى وشكرا جزيلا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
ليست بأفضل حال
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
ضعف عضلات

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
ممكن يكون عندك التهاب مفاصل وخشونه في أولها لاتبان في اشعه ولا لها تحليل طبعا ارجو تاخدي كالماج قرص يوميا لمده شهر ودورفين كبسوله كل 8ساعات لمده شهر والفنترن قرص كل 8ساعات لمده اسبوعين وتعملي كمادات تلج ع ضهرك وتعملي جلسات علاج طبيعي

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
هذا الالم قد يكون بسبب الارهاق والمجهود البدنى او العامل النفسى نتيجة التعرض للقلق والتوتر والضغط النفسى الشديد او بسبب نقص بعض الفيتامينات مثل ب١٢ او فيتامين د
يجب الحصول على قدر كافى من الراحة و الاهتمام بالتعرض لاشعة الشمس يوميا فى غير اوقات الذروة والاهتمام بالتغذية السليمة المتوازنة
ويمكنك تناول نيوروتون قرص بعد الافطار والعشاء
ووضع كمادات دافئة على موضع الالم ودهان فولتارين جل ٣ مرات يوميا
وقياس نسبة فيتامين ب١٢ وفيتامين د بالدم ومراجعة الطبيب للفحص
ونتمنى لكى الشفاء والعافية

التعديل الأخير: