متى تأتي الدورة الشهرية بعد تناول دواء سايكلو بروجينوفا

رقم الاستشارة الطبية: 23097
تاريخ الاستشارة: 27 أبريل 2021
أجوبة: 4 / مشاهدات: 1713
زائر
انا كنت باخد كورتوزون ، ودلوقتى البريود مش بتيجى بقالها 3 شهور وكشفت وطلع عندى كسل ف البويضات وكتبتلى علاج Cyclo progynova المفروض البريود تنزل امتى ، وهل ده ممكن ياثر ع الحمل فيما بعد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
كورتوزون
تشخيص الطبيب
كسل ف البويضات

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
الدورة لم تاتى مع الدواء هذا فعليكى يعمل سونار لتقييم سمك بطانة الرحم وتقييم المبيضين واستبعاد التكييس ما معنى كسل بالمبيض .يفضل عمل دورة صناعيه بدواء هرمونى ووقتها يتم قياس هرموناتك الانثويه من تانى يوم الدورة لاستبعاد اى خلل بالهرمونات وعمل تحليل للغدة الدرقيه وتحليل لهرمون اللبن ايضا .

زائر
انا باخد برشام Cyclo progynova علشان يظبط الهرمونات وينزل البريود وكده ودلوقتى اخدته لمده 21 يوم ووقفته اسبوع زى ما الدكتوره قالتلى بس البريود نزلت خامس يوم من وقت ما وقفته دلوقتى انا اخد البرشام بعد ما البريود تخلص ولا سابع يوم من وقت ما وقفته حتى لو كانت البريود لسه موجوده مخلصتش ؟

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
يؤخد بعد ان تنتهى الدورة ايا كان ايامها .يجب تناوله على الاقل اربعة اشهر حتى تنضبط الدورة .

Dr. Mohamed Abd Elhak

أخصائي نساء وتوليد
اهلا وسهلا بحضرتك.
المفروض الدورة الشهرية تنزل أقل يومين عن الدورة الشهرية السابقه بعد استخدام حبوب السيكلوبروجينوفا.
بمعني أو الدوره السابقه لو كانت يوم ١٥ فالتاليه تكون يوم ١٣